Pressemelding: Nakken fortsetter i Porsche

Team Norway fører Marius Nakken er klar for GT World Challenge. Han fortsetter i Porsche sin nye GT3R-bil,  for  det italienske teamet – Dinamic GT.  Et av årets høydepunkt blir 24-timers løpet på Spa Francorchamps i Belgia. Nakken har så langt i år gjennomført åtte testdager med den nye bilen.

GT World Challenge anses som et av de største langdistansemesterskapene i verden. Derfor tiltrekker serien seg flere av de høyest rangerte sjåførene og teamene i internasjonal GT-racing. Det er hele 55 biler påmeldt, fordelt på fire kategorier.

Nakken skal i år delta i sølv-klassen, og deler bil med Christopher Zoechling (Østerrike), og Jop Rappange (Nederland).

Førere fra mer enn 25 nasjoner og fabrikkslag fra Porsche, Lamborghini, Mercedes, Audi, Aston Martin, Ferrari, Bentley og McLaren stiller til start i hvert løp. Et av de mest profilerte navnene er Valentino Rossi, sju ganger verdensmester i MotoGP, som i de siste årene har satset på baneracing i bil.

Åpningsrunden av 2023 Fanatec GT Europe-sesongen er 06.-07 April på Paul Ricard i Frankrike. Løpet kjøres som tre-timersløp (hvor hver av de tre sjåførene kjører en time).