Pressemelding: Nakken klar for sesongstart

Team Norways Marius Nakken er klar for GT Word Challenge. Han skal kjøre Porsche sin helt nye GT3 R bil,  for  det italienske teamet – Dinamic GT.  Et av årets høydepunkt blir 24-timers løpet på Spa Francorchamps i Belgia. Nakken har så langt i år gjennomført seks testdager med den nye bilen.

GT World Challenge anses som et av de største langdstansemesterskapene i verden. Derfor tiltrekker serien seg mange av de aller fleste av de høyest rangerte sjåførene i internasjonal GT-racing. Det er hele 56 biler påmeldt, fordelt på fem kategorier.

Nakken har før sesongen hatt god dialog med teamet, og vært med på planleggingen inn mot årets sesong. De har i år tre biler til start, i tre ulike kategorier, og Nakken kunne velge mellom silver og brose, og gikk til slutt for bilen i bronse cup.

Nakken vil derfor dele bil med britiske Ben Baker, og østerrikske Philipp Sager.

– Valget ble i Bronse-klassen, da det er den største klassen i året sesong. Noe av grunnen til dette er at vinneren i denne klassen får inngang til Le Mans i 2024. I fjor kjørte jeg i Silver-klassen, og jeg var bestemt på at jeg ikke ville gjøre dette igjen, om vi ikke hadde en line-up hvor sammensetningen av sjøfarer var god nok til å kjempe om pallplasser.  Selv om konkurransen i Bronse-klassen i år er unormalt høy, er det her vi har de beste sjansene, og jeg ser virkelig frem til å starte en ny sesong.

Førere fra mer enn 25 nasjoner og fabrikkslag fra Lamborghini, Mercedes, Audi, Aston Martin, Porsche, Ferrari, Bentley og McLaren stiller til start i hvert løp. Et av de mest profilerte navnene er Valentino Rossi, sju ganger verdensmester i MotoGP, som i de siste årene har satset på baneracing i bil.

– Målsetningen er å gjøre det bra i våres klasse, og ikke minst at jeg kan vise tempo likt Pro-bilene i Porsche.

Åpningsrunden av 2023 Fanatec GT Europe-sesongen er i slutten av denne uken, på Monza i Italia.  Løpet kjøres som tre-timersløp på søndag kl 18:00 (hvor hver av de tre sjåførene kjører en time).