Pressemelding: Nakken klar for verdens største GT-løp

Lørdag 31. juli starter verdens største og viktigste løp i internasjonal GT-racing – 24-timers løpet på Spa-Francorchamps i Belgia. Løpet inngår i GT World Challenge, og er det tredje i årets mesterskap.  Årets 24-timers løp kjøres med rekordstort startfelt, hele 66 biler, fordelt på ni forskjellige bilmerker.

Marius kjører for Porsche i Dinamic Motorsport som stiller med to biler. Han deler som vanlig bil med Giorgio Roda (IT) og Mauro Calamia (CH), men teamet har også med seg Mikkel Pedersen fra Danmark dette løpet, som til vanlig også kjører langdistanse med Porsche i en annen serie, og har bl.a kjørt Le Mans tidligere i år.

– Dette er høydepunktet i årets sesong og et av verdens mest prestisjefylte løp!  Det er et løp alle sjåfører vil være en del av, og det er fantastisk å endelig få ta stå på startstreken.  Det blir mitt andre 24-timersløp, og jeg ser frem til enda en ny utfordring.  Målsetningen er å kjempe om pallplass i våres klasse og som alltid være den raskeste i teamet. Det blir viktig å kjøre jevne raske runder og holde seg unna problemer i de 24 timene. Jeg ser frem til å få med Mikkel Pedersen i bilen. Vi har tidligere vært konkurrenter i Porsche Supercup og vet at han vil være med og bidre på en positiv måte.

Løpet er et av de eldste og største langdistanseløpene i verden, og har blitt kjørt på den berømte Circuit de Spa-Francorchamps siden 1924.  De beste teamene og førerne fra GT World Challenge Europe og Intercontinental GT Challenge møtes til det som blir årets definitive styrkeprøve.

Kvalifisering kjøres torsdag kl. 20:40. Løpet starter lørdag kl. 16.45 og er ferdig 24 timer senere på søndag 16:45. Alt sendes på Eurosport Vsport og Viaplay. Startposisjonen i løpet avgjøres av gjennomsnittstiden av de fire sjåførene i kvalifiseringen.