Pressemelding: Nakken mistet pallplass med ett sekund

Finaleløpet i verdens største langdistansemesterskap, GT World Challenge, ble kjørt på Circuit de Catalunya i Barcelona. Team Norway-fører Marius Nakken og teamet lå komfortabelt på 3. plass i løpet, men under siste pitstop mistet de døren og tapte verdifull tid. De kjørte over målstreken som nummer fem, kun ett sekund bak nr. 3.

Et felt på hele 54 biler stilte til start, til en intens avslutning i langdistansemesterskapet på den 4,7 km lange banen i Spania. Nakken deltok som vanlig i Bronze cup, den største klassen i mesterskapet.

– Vi hadde god fart i Barcelona både på kvalifisering og løp, men var ekstremt uheldig! Etter hard fighting og god opphenting i løpet, lå vi komfortabelt på 3. plass, og det så ut som vi skulle klare en pallplassering. Dessverre datt døren av i siste pitstop, etter et mindre sammenstøt tidligere i løpet.

Kvalifiseringen kjøres i tre deler, og samenlagttiden av de tre sjåførene avgjør startposisjonen i løpet. Ben Barker kjørte første del av kvalifiseringen, etterfulgt av Marius. Etter deres kjøring lå de som nr. 1 i klassen og nr 15 totalt. Philipp Sager hadde litt større utfordringer i kvalifiseringen og resultatet i kvalifiseringen ble til slutt nr. 8.

Philipp Sager startet det 3-timer lange løpet, og leverte over bilen til Marius som nr. 7. Etter en time kjøring og flere forbikjøringer lå Marius som nr. 3. Da Nakken gikk inn for siste pitstop for å levere bilen over til Barker, datt døren av og de mistet 10 sekunder som følge av dette. De datt bak to plasser og kjørte til slutt over målstreken som nr. 5, kun. ett sekund bak nr. 3.