Pressemelding: NDRG blir en del av FMK

Norsk Dragracing Gardermoen (NDRG) er blitt medlem av Interesseorganisasjonen for frittstående motorsportsklubber (FMK). NDRG er den ledende dragrace-klubben i NBF og arbeider for tiden med muligheten til å få EM-runde til Gardermoen.

 

I pressemelding fra FMK heter det:
NDRG driver den kjente Dragracebanen Gardermoen Raceway. De arrangerer flere nasjonale og internasjonale løp i året og har mange medlemmer. Her satses det på bredde og topp fra ung alder. FMK synes det er tøft å få med dragraceklubben i sitt klubbtilbud og ønsker NDRG lykke til med en spennende sesong så fort stripa er bar på Gardermoen

 

OM NDRG:  


NDRG er landsdekkende idrettslag ovenfor motorsport-utøvere og hovedarrangør av dragrace i Norge. Alle hovedarrangement foregår på Gardermoen Raceway i Ullensaker kommune.
Klubbens formål er å fremme dragrace-sporten i Norge både for bil, MC og snøscooter. NDRG jobber aktivt for at barn og ungdom skal få et tilbud innen motorsport under kontrollerte forhold. Foruten opplegg for aktive utøvere er dragrace eneste motorsport i Norge som har egen klasse ”legalracing” tilpasset gateregistrert bil og MC.   Sporten vokser og får alt flere utøvere i andre land men også i “lille” Norge, derfor håper vi på en positiv respons for Norges, per i dag, eneste 402 meter dragrace bane.


ARRANGEMENT:  

NDRG holder hvert år 2-4 dragrace-arrangement på Gardermoen Raceway. De fleste arrangement har NM status. NDRG holder sitt største arrangement DRAG CHALLENGE første helgen i august hvert år. Dette stevnet har vanligvis EM Status og kan oppfattes som et media sirkus, ofte med ”worldwide” TV dekning. DRAG CHALLENGE består vanligvis av ca. 250 deltagende team og fra 3-5000 publikum og er hele Romerikes desidert største idrettsarrangement.

NDRG holder vanligvis 1-2 arrangement i året med ”legalracing” der hvem som helst kan løse lisens og benytte sitt ”vanlige” kjøretøy.

NDRG: http://ndrg.no/

 

OM FMK 

FMK er en hovedorganisasjon med flere motorsportklubber under sin fane tilsluttet NBF – Norges Bilsport forbund.

FMK er en organisasjon for frittstående Motorsportklubber som relaterer arrangement og begivenheter for Motorsport Norge nasjonalt og internasjonalt.

FMK ønsker primært å være en del av norsk bilsport, og å bidra positivt til sportens utvikling.

FMK tilbyr profesjonell hjelp til de som ønsker  å starte  en motorsportklubb  uten tilknytning  til noen navnbekledd motorsportsorgan eller til de som allerede har  en motorsportklubb men ønsker og stå fritt.

FMK både håper og tror at også andre aktører ser at vi har noe verdifullt å bidra med for våre ildsjeler.

 

FMKs håp er at vi kan møte fremtiden med et profesjonelt klubbsamarbeid , slik at vi kan ha fokus på arrangementer og klubbutvikling til norsk bilsports beste.

FMK: https://www.fmkmotorsport.no/