Pressemelding: NM i digital rally

Rally NM i år kjøres kun i klasse R5. Det kjøres i den nye simulatoren EA SPORTS WRC 23. Etappene i Sigdalsrally er simulert fra etapper i Sverige

Første NM Runde Sigdalsrally er ferdigkjørt. 32 førere stilte til start i årets første Rally som gikk på fine veier i området.

På SS 1 var Edward Alexander Husa raskest, han vant med 3,2 sek foran Thomas Wangen. Mange førere hadde problemer med avkjøringer og punkteringer på denne prøven.

På SS 2 var det Kristian Løkken Harildstad som gikk av med seier kun 0,5 sekunder foran Tommy Østgaard, her var det veldig tett  kun 1,2 sek skilte de 5 raskeste på denne prøven.

SS 3.Her var Alex Gulbrandsen den raskeste, han klokket inn bare 0,3 sek før Edvard Husa og 0,5 sek foran Thomas Wangen .

SS4. På løpets lengste prøve klinket Tommy Østgaard til og vant denne 1,3 sek foran Harildstad. Wangen hadde store problemer på denne prøven og havnet helt nede på 28 plass 1min 54 sek bak .og var dermed ute av tet kampen.

Etter 4 SSer ledet nå Østgaard 7,7 sek foran Joachim Hauge.

På SS5 var det igjen Østgaard som vant 2,200 sek foran Harildstad med Huge  pustende i nakken 0,11 sekunder bak.

SS6 ble vunnet av Hauge, her var det tett mellom Hermansen og Wangen henholdsvis 1,914 og 1,961 sek bak.

På SS7 var det igjen Hauge som var raskest 2 sek foran Wangen med Østgaard  jaktene rett bak.

SS8 Power Stages. Hauge tok også denne 1 sek foran Wangen og 2 sek foran Østgaard.

Totalt ble det Østgaard som stakk av med seieren  3,4 sek foran Hauge mens Hermansen rattet inn til en 3dje plass 15 sek bak vinneren.

Veldig spennende når det blir så tette fighter

Norgesmesteren fra 23 Jon Terje Houmsmoen hadde ikke helt tempo inne denne gangen, men kommer sikkert sterkere tilbake på Hadeland som allerede er i gang.

Verd å merke seg er  at vi i år har den første kvinnen til start i NM.

Sølvi Gilberg er helt fersk i Rally sammenheng og legger ned mange timer testing hver eneste dag, hun kjørte inn til en fin 22 plass av de 32 som kom til mål og sikter høyere neste gang.