Pressemelding: NMK Hamar oppretter utviklingsstipend for yngre talenter

NMK Hamar har opprettet et utviklingsstipend for seriøst satsende medlemmer mellom 12 og 18 år. Det nyetablerte stipendiet vil være på kr 20.000 og kan deles ut til en utøver pr år.

Styret i NMK Hamar har nylig vedtatt statuttene for stipendiet og disse samt elektronisk søknadsskjema vil være tilgjengelig på klubbens hjemmeside.Styreleder Guro H Buvik forteller at klubben har flere store talenter i medlemsmassen og synes det er hyggelig å kunne hjelpe noen av disse videre i sin utvikling.

Hun forteller videre at rekrutteringen i klubben er bra, til tross for en problematisk fjorårssesong pga Korona situasjonen.

NMK Hamar er en regional klubb med medlemmer primært fra kommunene Ringsaker, Stange, Hamar og Løten. Klubbens aktiviteter er bilsport, med arrangementer i Bilcross, Crosskart, Rallycross og Rally. NMK Hamar har sitt eget motorsportsanlegg, Vendkvern Motorbane, beliggende på grensen mellom Hamar og Ringsaker kommuner.

Klubben har ca 230 medlemmer fra 6 – 70 år. 20% av medlemmene er under 19 år.

NMK Hamar har ingen ansatte, men baserer all aktivitet på medlemmenes dugnadsinnsats. Det legges ned 7- 8.000 dugnadstimer i året i utvikling, vedlikehold og arrangementer.

Klubben avholder åpen trening hver onsdag gjennom hele sesongen og arrangerer 5 – 6 offisielle løp i året, hvorav 1-2 løp har NM-status. Klubben er tilsluttet Norges Bilsportforbund som hovedorganisasjon.

STIPEND FOR 2021

Styret har selv nominert kandidat og valgt mottager av klubbens første stipend.

NMK Hamar’s utviklingsstipend for 2021, på kr 20.000, tildeles Karl Peder Nordstrand.

13 år gamle Karl Peder, har kjørt cross-kart aktivt siden 2013. De senere årene har han hevdet seg helt i toppen både i Norge, Sverige og Nord Europeisk serie. I fjor, som 12-åring tok han sitt første Norgesmesterskap i cross-kart. Han er dermed den yngste som har blitt norgesmester i klassen for 125ccm. Karl Peder vant i tillegg NM-finalen i simracing i 2020, også denne som den yngste noensinne.

I 2020 ble han tatt opp i teamet EVEN Management/NextGeneration, som har som mål å utvikle verdensmestere i motorsport. I år er han også inne på Norges Bilsportforbunds «Juniorlandslag» og skal som den eneste fra Norge delta i FIA Cross Car Academy Trophy 2021, ett helt nytt internasjonalt mesterskap for utøvere i alderen 13-16 år.

Klubben ønsker Karl Peder lykke til i den videre satsing