Pressemelding: NMK Solørs årsavslutning

215 personer møtte til den tradisjonelle årsavslutningen for NMK Solør på Vålerbanen. På dagtid var det aktiviteter med kjøring med terrengbiler, radiostyrte biler og linkstyrt bil. I tillegg var det hjulskiftkonkurranse, Quiz og workshop.

På kvelden ble klubbens premieutdeling avholdt. Det ble utdelt om lag 100 utmerkelser og priser. I tillegg ble det utdelt 97 medaljer. Klubben vokser til stadighet og har nå 340 medlemmer inne mange forskjellige grener. Medlemmene kommer fra hele landet. Aktivitetene det konkurreres i foregår på mange forskjellige baner, både i innland og utland. Lokalt sett kjøres det Racingløp og Driftingløp på Vålerbanen.

I Norgesmesterskap og Norgescup rangerer NMK Solør på topp innen Norges Bilsportforbunds medaljevinnere i 2023. Med totalt antall 18 medaljevinnere. Dette er vi selvfølgelig veldig stolte av. 2023 ble en stor suksess for mange av våre medlemmer i år. Vi kan spesielt nevne: Oskar Andre Sandberg som ble kåret til Årets Fører for sin deltagelse i den prestisjefylte langdistansecupen på Nürburgring i Tyskland. Han vant samtlige runder i cupen sammen med sitt team.

Oscar Andre Sandberg

Håkon Schjærin og Anders Gram Lindstad kjører også samtidig i Tyskland, men i en annen klasse der de også ble suverene mestere. Sindre Trøyterud fra Våler som fikk stipend av selveste Matoma. Familien Teigen tok godt for seg og ble nevnt i lokalavisen.

Våre Norgesmestere 2023: Espen Rohde (Drifting Junior), Ronny Vik (Racing GT1), Glenn Haug (Racing GT4) og Stian Hafsengen (Bakkeløp)

Våre Norgescupvinnere2023: Edvinas Podgornovas (Drifting Grassroots), Odin Klever (Drifting Semipro) og Mathias Teigen (Racing Formula Basic) I tillegg har vi hatt mange førere som har representert Norge og klubben i utlandet i Drifting serier og Racing serier.

Størst og mest kjent er Fredric Aasbø som kjører Formula Drift på verdens basis. Hans kone Hunter Marie Taylor Aasbø har tatt godt for seg i Drifting-serier i Norge i år.

Årets Hederspris ble utdelt til Tor Guttormsen fra Våler, som alltid stiller opp på arrangementene på Vålerbanen, som race-Controller. Årets Æresmedlem ble Per Kristian Sollien fra Flisa for sitt mangeårige engasjement inne all motorsport i hele landet.