Pressemelding: Nordstrand klar for Hadeland

Karl Peder Nordstrand (16) viste et imponerende tempo under sprintrally på Finnskogen forrige helg, men endte i grøfta. Nå er han klar for revansje under Rally Hadeland.

– Jeg føler at vi ikke må miste hodet! Det er viktig å være smart så man ikke går på flere blemmer på rad, men jeg er meget optimistisk, og jeg tror at vi skal klare å finne et jevnt tempo med god flyt gjennom løpet, sier Karl Peder før den andre NM-runden i rally.

– Selvsagt begynner jeg å bli sulten på suksess igjen, men rally tar tid, og det må jeg bare respektere, legger han til.

Det høres nesten ut som det har vært stang ut i lang tid på måten han ordlegger seg på. Nå har begynnelsen på rallykarrieren i Norge vært noe utfordrende, men det er altså bare én avkjøring og ett motorhavari det er snakk om.

Under NM-åpningen på Sigdal, ble det brutt løp etter bare fem kilometer da motoren trøblet. Men under sprintrally på Finnskogen forrige helg, fikk den talentfulle 16-åringen vist seg fram – og vel så det.

Han vant den første etappen med hele 11 sekunder til nest beste forhjulstrekk, og var beste forhjulstrekker etter tre etapper. Men på den siste etappen ble det et møte med brøytekanten.

For første gang i hans rallykarriere ble det brutt løp etter førerfeil. Det var en skuffelse for 16-åringen, men det var utvilsomt positivt å se hvor bra fart han hadde.

– Det var kult og en lettelse å se at tempoet var til stede under Finnskogen! Vi målte oss skikkelig mot regjerende Norgesmester i klassen på hjemmebane, sier Karl Peder.

Denne helgen venter den andre NM-runden på Hadeland. Åtte etapper skal kjøres.

– Jeg føler vi begynner å nærme oss klar for en ny rallyhelg! Jeg vil jobbe videre på det tempoet vi hadde under Finnskog, gjøre noen små justeringer, samt utvikle meg selv under helgens NM-runde. Vi satser selvsagt på at DNF-streaken er over, og at vi er tilbake on track på toppen av podiet etter målgang på Hadeland, med masse erfaring i bagasjen, sier Karl Peder.

Ettersom Karl Peder bare er 16 år kjører han i klassen for ungdomsrally. Den klassen er ikke med i NM, og hovedfokuset er å få kjøretrening. I tillegg er det positivt å sammenligne seg mot de beste i den NM-klassen bilen tilhører – altså klassen for nyere tohjulstrekkere.

Derfor har KP og Even Management søkt om dispensasjon til å starte sammen med disse bilene. På den måten får han tilsvarende veiforhold som disse bilene, og sammenligningsgrunnlaget blir bedre.

– Jeg må minne meg selv på at Karl Peder bare er 16 år og allerede presterer på et høyt nivå, som han også viste på Finnskogen. Vi har nå gått gjennom og analysert løpet. Det var mye bra, men vi må skape utvikling hele tiden, så arbeidsoppgavene er klare for videre utvikling, sier Roy Snellingen, sportslig leder i Even Management.

Det har vært litt trøbbel med bilen i starten av sesongen. Motoren gav seg etter bare fem kilometer på Sigdal, mens på Finnskogen mistet bilen effekt på tredje etappe.

– Bilen har vært en liten tur hos doktoren. Nå er den friskmeldt og klar for nye tak til helgen. Jeg føler at både sjåfør, kartleser, servicecrew og bil aldri har vært mer preppa en dem er nå, sier Karl Peder.

– Stig Rune, som drifter bilen, har jobbet knallhardt for å fikse problemet. Nå skal alt være i orden, sier Snellingen.

Rally Hadeland går av stabelen på lørdag. Fredag er det gjennomkjøring og noteskriving. Bileier Stig Rune Skjærmoen er med som kartleser.

Karl Peders faste kartleser, Jørn Listerud, ble pappa denne uken og har fått innvilget noen dager med fri 🙂 Vi gratulerer!

Tidsplan Rally Hadeland:

Kl. 10.28: SS1 – Løvbrøttet 1 (5,77 km)
Kl. 10:47: SS2 – Åstjern 1 (6,27 km)
Kl. 11:55: SS3 – Sagvollen 1 (23,07 km)
Kl. 12:30: SS4 – Brandbu 1 (1,98 km)
Kl. 14:04: SS5 – Løvbrøttet 2 (5,77 km)
Kl. 14:23: SS6 – Åstjern 2 (6,27 km)
Kl. 15:04: SS7 – Brandbu 2 (1,98 km)
Kl. 16:17: SS8 – Sagvollen 2 (23,07 km)

 

Resultatservice:
https://live.eqtiming.com/70095

Live rallyradio:
http://rallyradioen.no/nettradio/