Pressemelding: Nordstrand tilbake i Rally2-bil

Karl Peder Nordstrand (16) skal for aller første gang måle seg mot EM-eliten når han er tilbake i Rally2-bilen under Rally Estland.

– Jeg gleder meg utrolig mye. Dette går jo vesentlig fortere enn B-Zero og Rally4. Det er en annen kjøreteknikk, men det er en mye deiligere følelse å kjøre med Rally2 enn en «gnager», sier Karl Peder på karakteristisk vis før «comebacket» i firehjulsdrevet bil.

Som under fjorårssesongen skal han kjøre en Skoda Fabia Rally2 – driftet av det erfarne latviske teamet Sports Racing Technologies. Fjoråret i Latvia ble svært vellykket med fem enkeltseire.

Når han nå er tilbake i Baltikum, får han også en mulighet til å teste seg mot noen av verdens beste rallyførere i samme maskineri og med nogenlunde like vilkår.

For Rally Estland er først og fremst et EM-løp, og førere som Haydon Paddon, Mikko Heikkilä og Mārtiņš Sesks står trolig på startlisten.

KP er påmeldt i den nasjonale klassen og starter dermed litt bak i feltet, men skal kjøre samme etapper som de store gutta i EM.

– Hvis det var opp til meg, så burde ambisjonsnivået vårt ligge på etappeseire, sier Karl Peder og ler.

– Men jeg veit godt at vi ikke er der ennå. Det blir bra å komme i gang igjen med Rally2. Målet er fortsatt å få erfaring og lære, så får vi se hvor i landet vi ligger i forhold til de raskeste gutta i EM. Det blir bra å få det svart på hvitt, sier Karl Peder.

Han er jo tross alt bare 16 år, og konkurrerte sist i Rally2-bil i oktober.

Vintersesongen ble kjørt i Norge med en framhjulsdreven Ford Fiesta Rally4. En trøblete bil gjorde vinteren vanskelig og Karl Peder måtte bryte flere løp med tekniske problemer. Under Rally Hadeland holdt bilen hele veien, og da vant KP ungdomsklassen og var nest beste Rally4-bil.

Forrige uke var teamet i Latvia for å kjøre vekk litt rattrust.

– Følelsen på testen var veldig bra. Nå er det fulle dager med forberedelser, og jeg bruker en mye tid på å se gjennom onboard fra løpet i fjor, sier han.

Teamet reiser ned igjen til Estland på mandag for å kjøre en ny test.

– Dette blir utrolig kult. Det er et flat out-rally på gromme veier, og det blir spennende å se hvordan vi ligger an. Det er vanskelig å vite. Vi starter seint på veien, og det kan påvirke begge veier. Men jeg tviler på at det er en fordel, så vi får håpe at veiene holder seg godt slik at vi får et ordentlig sammenligningsgrunnlag, sier Roy Snellingen, sportslig leder i Even Management.

KPs faste kartleser Jørn Listerud blir hjemme på grunn av familiære årsaker. Morten Erik Abrahamsen blir med Karl Peder under Rally Estland.

– Vi er veldig takknemlig for at Morten kan steppe inn på så kort varsel. Han har masse erfaring, og vi er sikre på at dette er en god løsning, sier Snellingen.

Hva blir så planen for resten av sesongen?

– Målet er å kjøre resterende runder i det latviske mesterskapet, men vi er nødt til å ta et løp av gangen på grunn av et tøft og stramt budsjett, sier Snellingen.