Pressemelding: Ny mulighet for ungt talent

Etter en optimal sesong i Shortcar Bandit, som endte med NM-gull er 17 år gamle Marcus Myrseth fra Bjørkelangen klar for å ta et nytt og større steg i motorsportens verden.

Da 17-åringen ble kåret til norgesmester i shortcar var planen for neste år å ta steget opp til Extreme-klassen, men det blir ikke bare med det for unggutten. Nå skal stortalentet fra Bjørkelangen prøve seg i en større bil, og representere organisasjonen DRIVE i rallycross-NM som sin hovedsatsning.

– Dette er veldig stort for meg, og jeg er veldig stolt og takknemlig for at DRIVE gir meg muligheten til å realisere en stor drøm som jeg har hatt i mange år. Jeg gleder meg sykt mye til å bli en del av teamet deres, sier Marcus Myrseth.

Den ideelle organisasjonen med tilholdssted i Trøndelag jobber for å fremme fredeligere samfunn, gjennom fritidsaktiviter for barn og unge med hovedfokus på bevisstgjøring, vennskap, motor og mekking. DRIVE ble dannet av tidligere europamester i rallycross, Knut Ove Børseth tilbake i 2009, og motorsporten er fortsatt en viktig arena for organisasjonen.

– Vi har valgt å opprettholde vår tilstedeværelse i motorsporten, hvor det hele startet. På denne måten har vi et attraktivt tilbud for ungdommene, og de er alltid en del av vårt rallycross-team, sier daglig leder i DRIVE Norge, Jeanette Sørmoen-Børseth.

Organisasjonens rallycross-team skal i 2023 bestå av to sjåfører, og her får Marcus Myrseth selskap av organisasjonens eier og grunnlegger, Knut Ove Børseth. Begge sjåførene skal kjøre i sirkusets største klasse, så Myrseth blir å se bak rattet i en Volkswagen Polo i klasse 4. Plassen fikk han etter å ha gjort seg bemerket i DRIVE sine lokaler over lenger tid.

– Marcus har i løpet av det siste året vært ambassadør for oss i DRIVE, og er en meget talentfull sjåfør som har de riktige verdiene. I tillegg er han et godt forbilde for de ungdommene vi jobber med til daglig, avslutter Sørmoen-Børseth.