Pressemelding: Ny WRC-sjanse til Solberg

For tredje gang i år skal Oliver Solberg måle hestekrefter mot den ypperste verdenseliten i rally i en fullspekket WRC-bil når VM avsluttes i Spania neste måned.

19-åringen, som fyller 20 om en uke, seiret i sin asfaltdebut i italienske Rally di Alba i juni. Om en måned økes vanskelighetsgraden betraktelig når asfaltveiene i området rundt Salou, sørvest for Barcelona, skal erobres i Rally Spania.

-Dette er hva jeg jobber for hver dag, hele tiden. Å få en slik mulighet er et privilegium, og jeg skal gjøre alt i min makt for å ta vare på den. Atmosfæren, fartsprøvene og fansen i Catalonia er legendarisk. Vi nærmer oss slutten for denne generasjonen WRC-biler, og det vil bli veldig spesielt å få kjøre en slik i et av de siste løpene noensinne, sier Oliver Solberg.

Den finske vinterrunden i februar og Safari Rally i Kenya i juni er unge Solbergs VM-erfaring i øverste selskap hittil. Hyundais plan har hele tiden vært å matche tenåringen forsiktig i hans første sesong som fabrikksfører.

-For fortsettelsen blir det viktig for Oliver å kjøre mer distanse på asfalt. Dessuten anser vi sjansene som store for at Rally Spania er et av løpene som forblir et VM-løp også i framtiden. Målet er at han skal fullføre rallyet, sier teamsjef Andrea Adamo i Hyundai Motorsport.

VM-runden i Spania avvikles 14.-17. oktober og er sesongens siste løp.