Pressemelding: Nye opplag for Formel 1-bok

Atle Gulbrandsens Formel 1 – på innsiden av en verden i 350 km/t er en av høstens mest populære sakprosautgivelser og er nå trykket i både et tredje- og fjerdeopplag.

Motorsporteksperten, som nylig kommenterte sesongens siste Formel 1-løp, opplever stor suksess med boka. Den er allerede trykket i to opplag, og nå kommer snart et tredje- og fjerdeopplag på 3000 eksemplarer hver. Dermed får boka et foreløpig totalopplag på 12 500 bøker.

I Formel 1 – på innsiden av en verden i 350 km/t tar Atle Gulbrandsen leserne med på en reise gjennom Formel 1s historie frem til i dag, og deler sin kunnskap om sportens rivaliseringer, den avanserte teknologien bak bilene og noen av de mest dramatiske løpene og ulykkene. Gulbrandsen, som kommenterte sitt første løp som 17-åring i 1997 og er tidligere norgesmester i racing, forteller også om sitt livslange forhold til motorsport og Formel 1.

Økende interesse

Formel 1-interessen i Norge har skutt fart de siste årene, særlig i kjølvannet av Netflix-serien Drive To Survive som hadde premiere i 2019. På få år har seertallene til Viaplay, som viser Formel 1-løp i Norge, mangedoblet seg. Interessen har steget ytterliggere etter norske Dennis Haugers suksess i Formel 3 og Formel 2. I motsetning til i fjor, da kampen om sammenlagtseieren varte helt til siste slutt, avgjorde nederlandske Max Verstappen årets seierskamp i sesongens femte siste løp.

Det er veldig gøy å merke at den økte interessen for Formel 1 også gjenspeiles i boksalget. Noe som også er interessant er at selv om årets sesong ikke ble like spennende som i fjor, så øker fortsatt seertallene på Viaplay, sier forfatter Atle Gulbrandsen.

Boka har totalt tilbrakt fem uker på Bokhandlerforeningens liste for generell litteratur denne høsten, med tredjeplass som bestenotering.