Pressemelding: Nytt løp for Møller Bil Motorsport

Møller Bil Motorsport startet sesongen best mulig med seier forrige helg. Første anledning til å fortsette seiersrekken er allerede til helgen, og ambisjonene er klare: – Vi skal bygge videre på momentet og de gode opplevelsene vi har startet sesongen med, sier teamsjef Espen Wiik.

Møller Bil Motorsport er godt i gang med sin 16. sesong på Nürburgring, hvor de deltar i det tyske langdistansemesterskapet «Nürburgring Langstrecken Serie» (NLS).

Teamet startet sesongen på best tenkelig måte med seier i årets første løpshelg, og Audi RS 3 LMS-en skal piskes til rødlinja på turtelleren også kommende helg. Skulle teamet klatre helt til topps, er det syvende seier på rad for det helnorske racerteamet.

Spesielt for denne helgen er at løpet er kvalifisering til 24-timersløpet på samme bane i sommer. Derfor er pit lane fullstappet med de største racerteamene i verden, som skal kvalifisere seg for løpet. I Møller Bil Motorsports klasse, TCR, stiller blant annet Hyundai med tre fabrikksbiler, noe som taler for svært skarp konkurranse.

– Det hele skaper naturligvis en spesiell stemning rundt helgens løp. Vi skal bygge videre på momentet og de gode opplevelsene vi har startet sesongen med, sier teamsjef Espen Wiik.

– Et ekstra press
Til helgen er det Håkon Schjærin, Kenneth Østvold og Anders Lindstad som blir å finne bak rattet under løpet.

– Det som er så spesielt på Nürburgring, er at man har så mange biler som stiller til start, men som deltar i forskjellige klasser, basert på bilenes prestasjoner. Det er klart at med så mange raske biler til start skaper det noen ekstra forventninger, og et ekstra press, sier Håkon Schjærin.

Ringreven har vært med i teamet helt fra starten, og har tusenvis av runder bak seg på «The Green Hell».

– Vi gleder oss veldig, og det er selvfølgelig veldig gøy å få kjøre løp to helger på rad, sier han.

Unikt konsept
Et femtitalls gjester er med Møller Bil Motorsport på tur, og fire av disse får være gjestemekanikere sammen med det faste mekaniker-teamet under løpet. De har ansvar for hvert sitt «hjørne» av bilen, og skifter blant annet hjul og sjekker hjuloppheng for skader under pit stop.

– Dette er noe vi er helt alene om i pit lane, og som bidrar til å skape både stolthet og tilhørighet. Vi har kun positive opplevelser med dette grepet, og vet at dette er noe mange andre team beundrer, sier Wiik.

Gjestene ivaretas av Møller Bil Motorsports egne guider, og får være med på banen under trening fredag og under kvalifisering og løpet lørdag, spise lunsj og diskutere løpsplan med teamet, og se alle de kjente stedene på «The Green Hell» under løpet.

– Vi ser frem til en vellykket helg i motorsportens tegn i godt vårvær, avslutter Wiik.

Foto: Pål Henning Berg