Pressemelding: Oliver blir WRC-fører i 2022

Oliver Solberg (20) blir flyttet opp til øverste nivå i rally-VM neste sesong. Hyundai satser på Oliver bak rattet når hybridbilene inntar WRC.

Den norsksvenske sønnen til Petter Solberg skal dele hybridbil med spanske Daniel Sordo i 2022-mesterskapet. Tidligere verdensmester Ott Tänak og Thierry Neuville blir teamets faste førere gjennom mesterskapet.

– En fantastisk mulighet, men samtidig et stort steg for en 20-åring. Jeg har drømt om å kjøre i rally-VM så lenge jeg kan huske. Absolutt alt jeg har gjort hittil, fra crosskart via rallycross og underklassene i rally, har vært med ett mål for øyet: Å få sete i en fabrikksbil i rally-VM.

– Jeg ser veldig fram til å samarbeide med Dani. Vi har kjent hverandre i mange år, og han er blant de beste rallysporten har å by på – en jeg virkelig kan lære mye av. Samarbeidet med Tänak og Neuville vil også bli tettere. For meg blir det viktig å være ydmyk og tålmodig. Jeg har fortsatt et tusentall kilometer foran meg hvor fokuset blir å lære, sier Oliver Solberg.

Nye hybridbiler skal introduseres i rally-VM 2022.

– Det meste med bilene blir helt nytt, og det samme med strategier for hver enkelt fartsprøve, men det er likt for alle. Vi må bruke tid på å tilpasse oss de nye bilene, men jeg er veldig glad for retningen sporten har valgt for framtiden. Det blir stort å få være med i tidenes første FIA-mesterskap der samtlige deltagere tar i bruk bærekraftige energiløsninger i bilene, sier 20-åringen.

I VM-rundene som Oliver Solberg skal kjøre, vil rallyveteranen Sordo inngå i Hyundai-teamet for å bistå med sin kunnskap og erfaring.

– Vi satser på en kombinasjon av erfaring og ungdommelighet når vi trer inn i den nye WRC-tidsalderen. Det sikrer også kontinuitet når vi går løs på et nytt kapittel i Hyundai Motorsport, sier teamsjef Andrea Adamo.

Allerede om halvannen uke skal Oliver Solberg kjøre VM-runden i Spania, hans tredje VM-runde i øverste klasse noensinne og den første med asfalt som underlag.