Pressemelding: Oliver Solberg kjørte til seier i Finland

Klasseseieren i Rally Finland smakte av gull for Oliver Solberg. Bismaken er at den 21-åringen ikke får nytte av triumfen i kampen om VM-tittelen.

 

Suksessen var den første for en Solberg i det legendariske, finske VM-løpet. Pappa Petter Solberg greide aldri å vinne runden. Søndag sikret sønnen Oliver karrierens og sesongens annen seier på nest øverste nivå av rallysporten.

– Vi kom hit for å sanke erfaring og fullføre løpet. At vi står igjen til slutt som raskeste bil i klassen og 6.-plass sammenlagt i løpet, er bare fantastisk, sa Oliver Solberg.

Den svensknorske 21-åringen vant sju av 22 fartsprøver i VM-runden. Han slo toeren, finske Sami Pajari, med et halvt minutt.

Et skår i seiersgleden er det at Solberg ikke på forhånd hadde oppført Rally Finland som ett av de sju løpene i sesongen der han kjører for VM-poeng.

– Sett i bakspeilet skulle vi selvsagt ha valgt å score VM-poeng i dette løpet, men sånn er det bare noen ganger. Nå er jeg bare glad for farten og prestasjonen vår i løpet, sa Solberg.

Norske Andreas Mikkelsen leder nå VM i WRC2-klassen sammenlagt.

 

Neste VM-runde finner sted i Hellas om en måned.