Pressemelding: Oliver Solberg må forlate Hyundai

Rallyfører Oliver Solberg (21) får ikke ny kontrakt med Hyundai Motorsport etter inneværende sesong.

Den toårige kontrakten med fabrikkteamet utløper ved årsslutt og blir ikke fornyet.

– Selvfølgelig er jeg skuffet over situasjonen, men jeg må respektere teamets avgjørelse og dets nye plan om å gå videre med tre biler og kun erfarne sjåfører, sier Oliver Solberg.

Beslutningen om å skille lag ble tatt av det tyskstyrte teamet. Solberg har startet i åtte løp i rally-VMs øverste klasse inneværende sesong. Beste plassering ble fjerdeplassen fra asfaltløpet Rally Belgia i august.

 

Senest kjørte han inn til femteplass i Rally New Zealand, og samtidig sikret 21-åringen karrierens første Power Stage-poeng. Det løpet ble Oliver Solbergs siste i VM som Hyundai-fører.

De gode resultatene er kommet mot slutten av en sesong preget av læring for den unge rallyføreren og hans britiske kartleser, Elliott Edmondson.

– Jeg vet at det ikke var en lett avgjørelse for dem å ta siden planen har endret seg fra begynnelsen. Uansett er jeg takknemlig for denne første muligheten jeg fikk til å delta i rally-VM. Vi visste at denne sesongen ville være en læringsperiode, og det har utvilsomt gitt verdifull erfaring med tanke på neste fase av karrieren min, sier Solberg.

 

Oliver Solberg vil forbli en del av fabrikkteamet ut året. Han skal blant annet gjennomføre gjennomkjøringen i Rally Japan, men ikke kjøre løpet.