Pressemelding: Olliver mot Finland

Han ble slått av tre finske førere, men var foran alle svenske håp. Unggutten Olliver Tveiten Sollie endte på en sterk fjerdeplass sammenlagt i CrossCar Jr i årets RallyX.

Olliver endte på fjerdeplass sammenlagt i mesterskapet, der andreplassen fra Finland på forsommeren var høydepunktet. I helgen avsluttet han på Höljes med fjerdeplass.

 

Dette har vært veldig gøy og lærerikt. Det frister til en ny sesong i RallyX mesterskapet som i år har vært kjørt som 3 dobbeltrunder i Danmark, Sverige og Finland før ferien. Mens det i høst har vært kjørt på Grenland Motorsportsenter og på legendariske Høljes banen.

 

Ekstra spennende var det å kjøre mot de Norske førerne i de to siste rundene, siden Olliver i år ikke har deltatt på noen NM runder. Nivået i Norge er sterkt, og det ventes enda tøffere konkurranse i årene fremover. Men Olliver har vist at han hører hjemme i toppen av klassen med god kjøring i CrossCar Junior.

 

Under Finalerunden i Sverige sist helg endte han på 4.plass i finalen.

 

De tre finske førerne som tok trippel i mesterskapet har stort sett vært på pallen i alle løpene, men en av få som har klart og utfordre dem til tider er Hønefoss gutten som tok en sterk andreplass på deres egen hjemmebane tidligere i år.

 

Alle disse er eldre, og neste år ventes det nye deltagere til start. Målet er å få sammen et budsjett til å fortsette i denne klassen, forteller pappa Stig Sollie som har fulgt sønnen tett sammen med RX Evolution. Atle Skaar har vært med på alle løpene og er fornøyd med utviklingen gjennom disse to årene i RallyX serien for Olliver som fylte 13 år i august.

Totalt 35 førere deltok i serien på de 8 rundene i årets sesong i RallyX

Poengstilling: