Pressemelding: Pallplass til Påverud

Det ble en utfordrende helg for Marcus Påverud og hans danske makker Jens Reno Møller i GT Open-mesterskapet på Monza-banen i Italia denne helgen. I det første løpet ble Marcus kjørt av banen av en konkurrent, men klarte likevel å fullføre på 6.plass. Vesentlig bedre gikk det i søndagens løp, da Marcus var en av de raskeste på banen i regnvær og la grunnlag for at duoen endte som nr. 3 i Pro Am-klassen.

-Det viktigste var at vi klarte å beholde 2.plassen i Pro Am-mesterskapet, men vi har nå bare en teoretisk mulighet til å vinne mesterskapet. Da må de som leder bryte begge løpene i Barcelona og vi må ta en seier og en 2.plass. Monza ble ikke helt som vi hadde tenkt oss, men søndagens løp er jeg veldig fornøyd med, sier Marcus Påverud.

Marcus lå an til å kunne kjempe om en pallplass i klassen også på lørdag, da han tok over for sin danske makker Jens Reno Møller ved halvkjørt distanse. Men bare en drøy runde etter at han kom ut på banen ble Marcus torpedert av en konkurrent og sendt ut av banen. Det endte med en snurring og tidstap på 20 sekunder, og dermed ble det bare 6.plass i Pro Am-klassen. Søndag startet Marcus teamets Honda NSX GT3 fra 16.startposisjon på regnvåt bane, men han kjørte seg raskt oppover i feltet. Marcus var en av de raskeste på banen og satte løpets 4.raskeste rundetid av samtlige førere, inklusive alle førerne i Pro-klassen.

-Jeg er veldig fornøyd med kjøringen på søndag, og det var skikkelig moro å være en av de raskeste på banen gjennom hele kjørepasset. Jens Reno gjorde også en bra innsats og kunne kjøre inn til 3.plass i klassen. Vi holder dermed 2.plassen sammenlagt med god margin, men det blir som nevnt veldig vanskelig å vinne mesterskapet med bare de to løpene i Barcelona som gjenstår å kjøre, sier 21-åringen fra Lier.

GT Open-mesterskapet avsluttes på Formel 1-banen i Barcelona i Spania 23-24.oktober. Marcus håper at hans innsats i JAS-teamets Honda NSX er blitt lagt merke til og at dette kan gi nye muligheter i 2022.

-Jeg har kjørt for lite i forhold til mange konkurrenter, men likevel klart å prestere med et godt tempo. Jeg har også lært mye gjennom denne sesongen, erfaring som vil bety mye om jeg får en mulighet til å kjøre et mesterskap med høyere status neste år, sier Marcus Påverud.