Pressemelding: Pallplasss til Rustad

Isabell Rustad som representerer HTB Racing og kjører for NMK Hadeland kjempet helt i toppen i sesongåpningen av Porsche Sprint Challenge Scandinavia på Scandinavian Raceway.

Isabell Rustad som før helgen dempet forventingene sine til årets mesterskap i Porsche Sprint Challenge gjennomførte en svært god sesongåpning og kjempet helt i toppen da mesterskapet kjørte årets første 2 finaler på Scandinavian Raceway på Anderstorp.

Isabell Rustad viste allerede under kvalifiseringen på fredag at hun hadde tempoet inne til å være med å kjempe med de raskeste i klassen, og hun kvalifiserte seg inn på tredjeplass. I den første finalen var Isabell med fra start, men det ble et sammenstøt lengre bak i feltet mellom teamkompisene Fredric Blank og Svante Andersson som resulterte i at løpet ble rødflagget.

  • Jeg fikk ikke helt med meg hva som skjedde, men det ble flagget av. Jeg fikk beskjed om at tiden fortsatte å telle nedover så når vi skulle gjøre omstarten var det kun fem minutter igjen, forteller Isabell Rustad. I omstarten tok regjerende mester, William Siverholm kommandoen foran Isabell Rustad. Isabell på andreplass ble angrepet av både Markus Lönnroth og Ludwig Elhage som klarte å komme seg forbi etter at Isabell fikk en liten dårlig utgang etter et lite sammenstøt.

Pallplass i andre finale

Isabell Rustad var også i andre finale med på notene fra start, men den regjerende mesteren i mesterskapet 17 år gamle William Siverholm dro ifra gruppen som jaget de to siste pallplassene. Det var Markus  Lönnroth og Isabell Rustad som skulle kjempe om andre og tredjeplassen, og Isabell satte inn en sluttspurt i håp om å komme forbi Lönnroth, men svensken holdt unna og Isabell kunne juble over en meget sterk pallplass på en bane hun aldri hadde vært på tidligere.

  • Helgen har vært kjempebra og over forventingene. Jeg skjønte etter at vi hang godt med allerede på kvalifiseringen at dette kanskje kunne holde til en pallplass.

Med sin svært sterke sesongåpning holder Isabell Rustad tredjeplassen i Porsche Sprint Challenge Scandinavia etter to løp på Scandinavian Raceway på Anderstorp, og dette var en start på årets mesterskapet som hun bare kunne drømme om.

– At vi skulle ligge som nummer tre i mesterskapet etter første runde er utrolig overaskende, men veldig gøy. Det hadde jeg nok ikke trodd på før helgen, smiler Isabell.

Nå tar Porsche mesterskapet en god pause før neste runde som kjøres i Fällfors i Vesterbotten når det skal kjøres fire finaler på Drivecenter Arena 2 finaler 30. juni og 2 finaler 1. juli. Dette blir også en racerbane som blir helt ny for det norske talentet.

  • Neste runde blir også helt ny for meg, og denne banen finnes heller ikke på Raceroom som vi benytter i simulatoren. Jeg håper vi får til et par testrunder på Rudskogen før neste runde, så blir det også litt fokus på skolearbeid ettersom det har vært noen travle uker nå, forteller hun.

I mellomtiden skal også Isabell Rustad kjøre 2 NM-runde i Racing NM som kjøres på Rudskogen 10. og 11. juni.

 

Resultat løp1:
1. William Siverholm, Stenhaga Motorsport, 19:43.606
2. Markus Lönnroth, Steber Racing, +3.504
3. Ludwig Ellhage, Stenhaga Motorsport, +5.281
4. Isabell Rustad, Fragus Motorsport, +6.729
5. Nermin Sipkar, Sipkar Motorsport, +10.568
6. Jonas Sjöström, Fragus Motorsport, +10.727
7. Pär Englund, Steber Racing, +14.561
8. Gustav Krogh, Porsche Denmark Racing, +15.890
9. Jesper Carlsen, Porsche Denmark Racing, +17.832
10. Krister Andero, Prido Racing, +20.338
DNF. Fredric Blank, Stenhaga Motorsport, DNF
DNF. Svante Andersson, Stenhaga Motorsport, DNF
DNF. Carl Philip Bernadotte, Porsche Experience Racing, DNF

 

Resultat løp 2:

Resultat.
1. William Siverholm, Stenhaga Motorsport, 20:46.344
2. Markus Lönnroth, Steber Racing, +14.333
3. Isabell Rustad, Fragus Motorsport, +14.517
4. Nermin Sipkar, Sipkar Motorsport, +36.503
5. Ludwig Ellhage, Stenhaga Motorsport, +46.969
6. Pär Englund, Steber Racing, +53.263
7. Gustav Krogh, Porsche Denmark Racing, +1:04.275
8. Jesper Carlsen, Porsche Denmark Racing, +1:04.566
9. Krister Andero, Prido Racing, +1:08.070
10. Carl Philip Bernadotte, Porsche Experience Racing, +1:15.969
11. Jonas Sjöström, Fragus Motorsport, +1:19.605
12. Svante Andersson, Stenhaga Motorsport, +2 Laps
DNS. Fredric Blank, Stenhaga Motorsport, +DNS