Pressemelding: Patrick nummer fire i Belgia

Patrick Kristiansen (9) kjørte i helgen første runde i IAME Benelux Series, som gikk av stabelen i Mariembourg i Belgia.

Her stilte han til start i klassen Mini Rookie, sammen med 31 andre førere og endte på en Imponerende 4 plass og klassens raskeste rundetid.

Etter trening på Mariembourg på torsdag 16.3 og trening på  Ostricourt i Frankrike på fredag var Patrick klar for løp på Mariembourg på søndag.

Dagen startet med noen tekniske problemer på oppvarmingen som gjorde at det bare ble 2 runder på P.

På tidkjøringen var det regn og Mini har ikke lov til å kjøre på regndekk så det ble glatt med sliks.

Det ble en snurring så han havnet utenfor banen. Fikk karten inn på banen igjen og satt en tiende tid.

Andre innledende endt også med en snurring da han var litt for utålmodig etter å komme seg opp mot ledelsene i feltet.

I finalen hadde det sluttet å regne og tørket opp og P startet som nr 18 etter vansker med å kontrollere gokarten på slikks og regn.

I finalen fant fort rytmen og begynte å plukke plasseringer. Han var instruert i ikke å ta sjanser men komme i mål. Han viste allikevel tidlig at han var på hugget. Han var tålmodig og ventet på muligheter (hadde nok tråkket til litt til om det ikke hadde vært for snurringene i innledende).

Avanserte 14 plasser oppover og kjørte forbi 13 stykker i finalen. Dette var svært imponerende da det er konkurrenter som ligger i toppen i Europa.

-Patrick har bevist at han har farten inne og hører hjemme i toppen. Det blir spennende å se hvordan det går videre i serien. Patrick kjører i PDB  teamet med PDB Falcon kart. Teamet har hatt Denis Hauger og Max Verstappen i sitt team. Neste runde er på Ostricourt i Frankrike i mai, sier pappa Thomas.