Pressemelding: Påverud kjører for bestefaren

Det blir en spesiell helg for Marcus Påverud, som søndag stiller til start i finalerunden av GT World Challenge Europe på Circuit de Catalunya utenfor Barcelona i Spania. Sist uke døde hans svært bilsportinteresserte bestefar Jan Påverud (76), som har fulgt karrieren til Marcus siden han startet med gokart for femten år siden.

-Bestefar kjørte rally på 70-og 80-tallet, så jeg er tredje generasjon bilsportutøver i familien i og med at også pappa Rune var aktiv som rallyfører på begynnelsen av 2000-tallet. Bestefar var veldig opptatt av min bilsportkarriere, og han og bestemor Berit reiste ofte på løpene rundt om i Europa. Han hadde samme drømmen som meg, at jeg skulle lykkes med å bli profesjonell racerfører på høyt nivå. Det er mine ambisjoner, men familiens støtte og glødende interesse betyr enormt mye. Når jeg setter meg i bilen på banen i Barcelona denne helgen kjører jeg for bestefar, sier Marcus Påverud.

22-åringen fra Lier skal som vanlig kjøre for det italienske VSR-teamet, som en av tre førere som bemanner den ene av teamets to Lamborghini Huracan GT3-biler. Som tidligere i sesongen kjører han sammen med Baptiste Moulin fra Belgia, men den tredje sjåføren blir en ny lagkamerat for Marcus. 23-årige Andra Cola fra Italia, med erfaring fra formelbilracing og Lamborghini Super Trofeo, erstatter Dörrbecker fra Mexico, som har vært med i teamet i de andre løpene denne sesongen.

-Som sesongen har forløpt i år ser jeg som min oppgave å gjøre jobben så godt som mulig og være raskeste fører på bilen. Det har jeg lykkes med hittil i år og tilbakemeldingene fra teamet, spesielt etter 24-timers løpet på Spa der jeg satte beste rundetid av samtlige åtte førere, har vært veldig positive, sier Marcus Påverud.

3-timers løpet på Circuit de Catalunya avslutter en sesong som har vært krevende for Marcus, med relativt «midt på treet resultater» i et GT-mesterskap på høyeste internasjonale nivå. Marcus oppnådde sitt beste resultat på Spa, der bilen kom inn på 21.plass totalt blant mer enn 60 startende biler, og ble nr. 4 i Silver Cup som er den største klassen i mesterskapet.  I Barcelona stiller 48 biler til start, hvorav 17 i Silver Cup.

-Det blir som vanlig knallhardt. Barcelona er en bane jeg kjenner ganske godt fra tidligere løp, og det er en bane som egner seg bra når startfeltet blir så stort som dette. Det hadde vært en drøm å kunne kjempe om en pallplass i Silver Cup i sesongfinalen, men det blir en tøff oppgave, sier Marcus Påverud.