Pressemelding: Påverud klar for 24-timers på Spa

Marcus Påverud er klar for årets maratonhelg når han lørdag ettermiddag stiller til start i årets største og viktigste løp i internasjonal GT-racing, 24 timers løpet på den legendariske Spa Francorchamps-banen i Belgia. Marcus skal kjøre en Lamborghini Huracan GT3 for det italienske VSR-teamet sammen med teamkameratene Baptiste Moulin fra Belgia, Michael Dörrbecker fra Mexico og Mattia Michelotto fra Italia.

-Dette blir selvsagt årets store utfordring og jeg må innrømme at jeg har en følelse av å «gruglede» meg til et krevende og spennende døgn på en tøff og utfordrende bane. Målsettingen for teamet er å kunne kjempe en plass på pallen i Silver Cup, mens jeg har en personlig ambisjon om å bli raskeste fører på bilen og kanskje også i VSR-teamet totalt, sier Marcus Påverud.

21-åringen fra Lier er en av de åtte førerne i VSR-teamet som har et veldig internasjonalt mannskap. Førere fra ikke mindre enn sju nasjoner bemanner de to Lamborghiniene. I tillegg til Marcus fra Norge er også Italia, Mexico, Belgia, Japan, Polen og Chile representert i teamet.

Marcus og hans teamkamerater møter skarp motstand i løpet på Spa Francorchamps, som er sesongens største og viktigste løp i internasjonal GT-racing, der de beste teamene og førerne fra GT World Challenge Europe og Intercontinental GT Challenge møtes til det som blir årets definitive styrkeprøve. 66 biler fra ni forskjellige bilprodusenter stiller til start, bemannet med mer enn 200 førere fra 37 forskjellige nasjoner. VSR-teamet konkurrerer i klassen Silver Cup, som er løpets nest største klasse med 18 biler til start.

-Vi må konsentrere oss om konkurransen i vår egen klasse Silver Cup, der vi kanskje kan kjempe om en plass på pallen. Løpets Pro-klasse inneholder kun team med rent profesjonelt oppsett i form av biler og førere som har direkte fabrikkstøtte fra de forskjellige bilprodusentene. Vi har selvsagt ikke ressursene til å konkurrere på lik linje med disse, men om vi får et problemfritt døgn på banen kan vi likevel havne høyt oppe på totallisten. For min egen del handler det om å gjøre en så god jobb som mulig for teamet og forhåpentligvis kjøre såpass fort at det også legges merke til utenom vårt eget team, sier Marcus Påverud.

Marcus har har kjørt flere 24 timers løp tidligere og da markert seg som en meget dyktig fører i nattemørke. Han regner derfor med at han får en god del kjøretid i bilen i løpet av en lang natt på Spa-banen.

-Det er her jeg kommer inn på at jeg «grugleder» meg. Riktignok er Spa-banen hele sju kilometer lang, men det blir likevel utrolig tøft og krevende med over 60 biler på banen, der hovedpoenget kanskje blir å holde seg unna trøbbel i tillegg til at du skal kjøre fort. Området rundt Spa er dessuten kjent for ustabile værforhold, og du kan faktisk oppleve situasjoner der det regner på en del av banen, mens det er tørr asfalt på den andre siden. Kombinerer du dette med nattemørke og intens konkurranse, blir det utrolig utfordrende, sier Marcus Påverud.