Pressemelding: Påverud klar for sesongfinalen

Marcus Påverud  kan gjerne tenke seg regnvær og glatt bane under finaleløpene i GT Open-mesterskapet på Circuit de Catalunya ved Barcelona kommende helg. Han og makkeren Jens Reno Møller skal forsvare 2.plassen i Pro Am-klassen med sin Honda NSX GT3, og Marcus har gjort noen av sine beste løp på regn i årets mesterskap.

Det handler ikke om at jeg absolutt ønsker å sladde rundt på en glatt bane, men min kjørestil passer bra når det blir vått på banen. I det siste løpet på Monza var jeg en av de raskeste på banen da det begynte å regne, og rent kjøremessig regner jeg det som et av mine beste løp i racing noensinne. Kommende helg i Barcelona skal vi først og fremst forsvare 2.plassen i mesterskapet. Vi har riktignok stadig en teoretisk mulighet til å vinne Pro Am-klassen sammenlagt, men da er vi avhengig av at teamet som nå leder bryter begge løpene, og det er veldig usannsynlig, sier Marcus Påverud.

21-åringen fra Lier har hatt en flott debutsesong i GT3-racing, der han og hans danske makker Jens Reno Møller har fullført og tatt poeng i alle løpene. Marcus har vært en av de yngste førerne i GT Open-mesterskapet og hans evne til å holde seg på banen og prestere stabilt på et høyt nivå har blitt lagt merke til av mange team som også deltar i andre GT-mesterskap både i Europa og USA.

-Den største utfordringen har vært at jeg i forhold til mange konkurrenter rett og slett kjører for sjelden og lite. Jeg har kommet til mange av løpene og har ikke sittet i en racerbil på flere uker, mens mange av de andre førerne både har kjørt tester og løp i mellomtiden. Finalen i Barcelona blir slik sett ikke den største utfordringen, for det er en bane jeg kjenner ganske godt etter flere tidligere løp på banen, sier Marcus.

Det er flere team som allerede har vært i kontakt med Marcus om 2022-sesongen, men først etter at sesongen er over kan han begynne å vurdere de forskjellige tilbudene.

-Jeg avventer også hva Jens Reno Møller har tenkt å gjøre neste år for det har vært en fin sesong i JAS-teamet sammen med ham, og jeg håper jeg får noen flere svar i Barcelona. Om det byr seg en mulighet til det ville jeg gjerne kjørt GT World Challenge Endurance neste år. Det er et steg opp i nivå i forhold til GT Open som jeg har kjørt i år, og jeg liker langdistanse bedre enn sprint. Men før vi kan diskutere hva som skal skje neste år er målet at vi sikrer 2.plassen i Pro Am-klassen i Barcelona kommende helg, sier Marcus Påverud.