Pressemelding: Påverud klar for Spa

Marcus Påverud fortsetter sin satsing i GT3-klassen i det internasjonale GT Open-mesterskapet  kommende helg på den legendariske Spa Francorchamps-banen i Belgia.

Etter en lovende debut på Paul Ricard i Frankrike for en måned siden ser Marcus fram til å møte utfordringene på en av verdens tøffeste racerbaner sammen med sin danske makker Jens Reno Møller i Honda NSX GT3.

-Jeg har kjørt løp i GT4 og også en test i Lamborghini Huracan Super Trofeo på Spa Francorchamps, så jeg vet hva som venter meg. Spa er en fantastisk racerbane med noen super-raske svinger og store høydeforskjeller. Et par steder må du virkelig utfordre deg selv for å kjøre så fort som det er mulig. Det er tøft og nesten på grensen til å være litt skummelt, sier Marcus Påverud.

20-åringen fra Lier har blitt blitt plukket ut av det italienske Honda-teamet JAS Motorsport til å være makkeren til den danske bedriftseieren Jens Reno Møller i GT-Open Series. Duoen kjører i ProAm-klassen i mesterskapet med en Honda NSX GT3, der Marcus er den «profesjonelle» føreren, mens 50-årige Jens Reno Møller er «amatøren».

-Jeg er utrolig glad for å ha fått denne sjansen. Den tidligere tyske formel 1-føreren Christian Klien har uttalt at ProAm i GT Open er et av de beste mesterskapene internasjonalt for førere som satser på GT3 med ambisjoner om å kjøre Endurance-racing på høyeste nivå. Det er klart at som team kjører vi for gode sammenlagtplasseringer, men enda viktigere for meg er å gjøre en god jobb i bilen og vise at jeg har tempo til å holde følge med de beste i mesterskapet.

På Paul Ricard-banen i Frankrike for en måned siden klarte Marcus å markere seg positivt i begge de to løpene som ble kjørt. I det første løpet kjørte han inn til 8.plass etter å ha overtatt bilen fra Jens Reno Møller med en avstand på rundt 20 sekunder til lederbilen ved førerbyttet. I mål var avstanden bare økt med et par sekunder etter 30 minutters kjøring. I det andre løpet var det Marcus som kjørte fra start og etter 30 minutter lå han på 5.plass, bare sju sekunder etter lederbilen. Resultatet ble til slutt en 10.plass etter at Jens Reno Møller hadde kjørt siste halvpart av løpet.

-Mitt mål er å kunne øke tempoet ytterligere og være enda nærmere teten. Vi har dessverre ikke testet noe siden Paul Ricard og Spa er som sagt en veldig utfordrende bane å kjøre. Men Hondaen er en veldig konkurransedyktig bil i GT3 og JAS-teamet er superprofesjonelt. Jeg håper at det skal sørge for at vi skal få et oppsett på bilen som fungerer så bra at vi kan være med og kjempe i teten i ProAm-klassen, sier Marcus Påverud.

 

Tidskjema GT Open Paul Ricard:

Fredag 18.06

10.46-11.46 Fri Trening 1

14.18-15.18 Fri Trening 2

Lørdag 19.06

11.27-11.57  Kvalifisering 1

16.40             Race 1 (70 min.)

Søndag 20.06

09.00-09.30 Kvalifisering 2

13.30             Race 2 (60 min.)

Alle løpene i GT Open-mesterskapet sendes direkte på Youtube under titelen International GT Open Series. Link til sendingene på www.gtopen.net