Pressemelding: Påverud på Hockenheim

Det blir en ny sjanse for Marcus Påverud til å markere seg i GT World Challenge Endurance for det italienske teamet Vincenzo Sospiri Racing med en Lamborghini Huracan GT3 på Hockenheim-banen i Tyskland kommende helg. Ikke mindre enn 49 GT3-biler stiller til start i 3 timers-løpet på den 4,5 km lange Formel 1-banen utenfor Heidelberg, og VSR-teamet har siktet innstilt på pallplass etter en sterk innsats i 24-timers løpet på Spa Francorchamps for en drøy måned siden.

-Vi var ikke veldig langt fra pallen på Spa, men helgens løp blir av en helt annen karakter. Tre timer er nærmest en sprint i langdistanseracing, og alle tre førerne på bilen må levere optimalt om vi skal ha en sjanse. Konkurransen i GT World Challenge er knallhard, og i Silver Cup som er vår klasse stiller hele 18 biler, sier Marcus Påverud.

22-åringen fra Lier markerte seg sterkt på Spa, som «ankeret» på sin bil og med bestetid av de åtte førerne i VSR-teamets to Lamborghinier. Bilen som Marcus satt i endte på en 21.plass totalt og ble nr. 4 i Silver Cup i et startfelt med hele 63 biler, blant annet etter imponerende kjøring av Marcus i nattemørket.

-Jeg har fått veldig bra tilbakemeldinger fra både teamsjefen og ingeniøren min etter kjøringen på Spa. Det var utrolig moro å kunne holde et tempo som var på nivå med mange av de profesjonelle førerne som var ute på banen samtidig med meg, sier Marcus Påverud.

3-timers løpet på Hockenheim blir som nevnt som en sprint å regne i forhold til et døgns kjøring på Spa. Marcus skal igjen dele på kjøreoppgavene med Baptiste Moulin fra Belgia og Michael Dörrbecker fra Mexico. Alle tre stiller med begrenset erfaring fra Hockenheim-banen, men med fire timers test på torsdagen før løpet skal ikke det være noe problem.

-Jeg kjenner faktisk Hockenheim relativt godt i og med at jeg har hatt et par tester i GT4 på denne banen. Det som blir utfordringen i søndagens løp er å holde seg unna trøbbel, for med nesten 50 biler på en bane som er såpass kort som 4,5 km blir det utrolig hektisk og trangt.

Løpet på Hockenheim er det nest siste i årets mesterskap, mens finalen kjøres i Barcelona fire uker senere. Marcus føler imidlertid ikke noe stress for hva som skal skje videre i hans racingkarriere i og med at han har en kontrakt med VSR-teamet og Lamborghini også for 2023.

-Dette er et læreår, men jeg føler at jeg har kommet nærmere drømmen om å kunne bli en profesjonell utøver på heltid. Det er høye ambisjoner, men jeg tror jeg har markert meg såpass bra i år at det er flere team som har lagt merke til det, sier Marcus Påverud.