Pressemelding: Påverud på høyeste nivå i GT-racing

Marcus Påverud tar steget opp til høyeste nivå i internasjonal GT3-racing når han debuterer i GT World Challenge Endurance for det italienske teamet Vincenzo Sospiri Racing med en Lamborghini Huracan GT3 på Imola-banen i Italia kommende helg. Ikke mindre enn 52 GT3-biler stiller til start i 3 timers-løpet på den 4,9 km lange Autodromo Enzo e Dino Ferrari et par mil sør for Bologna på søndag.

-Dette blir på mange måter en ilddåp og enorm utfordring. Det er et massivt startfelt med masser av dyktige førere som skal prøve å manøvrere gjennom de første svingene uten at det blir kaos. Jeg har antydet for teamet at jeg helst vil at en av de to andre førerne i teamet tar oppgaven med å kjøre fra start. Bortsett fra det gleder jeg meg enormt. Jeg kjørte GT Open på Imola i fjor, og det er en er flott bane, sier Marcus Påverud.

 

21-åringen fra Lier skal kjøre en Lamborghini Huracan GT3 for det italienske teamet VSR Racing, der han får belgiske Baptiste Moulin og meksikanske Luis Michael Dörrbecker som teamkamerater.  Marcus blir yngstemann i bilen, men i testene før sesongstart har han vært den raskeste av de tre.

 

-Jeg må innrømme at jeg ikke vet hva vi kan forvente oss resultatmessig, men min jobb blir å prestere maksimalt for teamet  uavhengig av hvordan de andre førerne gjør det. Testene har gitt meg en god følelse og ikke minst selvtillit. Jeg liker Lamborghinien bedre enn Hondaen jeg kjørte i fjor, og teamet er superprofesjonelt. sier Marcus Påverud.

 

Marcus og hans makkere deltar i Silver Cup, altså førere som har såkalt sølv-gradering fra det internasjonale bilsportforbundet FIA. 18 av de 52 bilene som er påmeldt til løpet på Imola stiller i denne klassen, som dermed er den største av i alt fire klasser i mesterskapet. Det er ni bilmerker som stiller med biler i mesterskapet, foruten Lamborghini deltar også Aston Martin, Audi, Bentley, BMW, Ferrari, McLaren, Mercedes og Porsche. I alt deltar det førere fra 27 nasjoner, og dermed blir GT World Challenge det største og mest prestisjefylte av alle GT-mesterskap som kjøres i år. I mesterskapet inngår dessuten sesongens viktigste GT3-løp, 24-timers løpet på Spa Francorchamps i Belgia siste helg i juli.