Pressemelding: Påverud på Red Bull Ring

Marcus Påverud og makkeren Jens Reno Møller fra Danmark har hatt sju ukers pause i GT Open-mesterskapet når de skal forsvare 2.plassen i ProAm-klassen på Red Bull Ring i Østerrike kommende helg. Det ble seier i begge løpene på Imola i Italia sist, men med bare to runder igjen av mesterskapet kan det bli vanskelig å kjempe om seieren.

-Det fungerte egentlig glimrende med to seire på Imola, men med litt for få deltakende biler ble det dessverre bare utdelt halve poeng i de to løpene. Vi kan stadig slå Millroy og Iribe som leder i sammendraget, men da er vi avhengig av at de får problemer, sier Marcus Påverud.

Den største utfordringen for Marcus er imidlertid at han ikke har sittet i en racerbil på sju uker. Og i tillegg har han ikke kjørt en runde på Red Bull Ring.

-Jeg lærer meg nye baner ganske raskt, og jeg har jo kjørt ganske mange runder med simulator på Red Bull Ring. Men du setter deg bare ikke inn en GT3-bil som vår Honda NSX og er rask med en gang etter et så langt opphold. Det blir også en utfordring at det bare er en times trening på hver av sjåførene, så det gjelder å bruke den tilmålte tiden godt for å finne et oppsett på bilen som fungerer på banen, sier Marcus.

Hovedkonkurrentene i mesterskapet, Millroy/Iribe har kjørt flere løp og tester siden forrige gang de var i aksjon i GT Open. Blant annet lå de lenge høyt oppe i ProAm-klassen i 24 timers løpet på Le Mans i august før de fikk tekniske problemer.

-Det er nesten så jeg blir litt misunnelig. De har altså fått utrolig mye kjøretrening siden sist og det blir ikke lett å slå dem på Red Bull Ring. Amerikaneren Iribe er amatøren i teamet, og han har jeg et godt overtak på. I de siste løpet på Imola tok jeg han igjen med mer enn 20 sekunder før jeg kunne passere på siste runden. Vi kjører for seier også denne helgen, sier Marcus Påverud.

 

GT Open ProAm, poengstilling etter 8 av 12 løp:

  1. Brendan Iribe (USA)/Ollie Milroy (GB)  McLaren 720S GT3            54
  2. Marcus Påverud (NOR)/Jens Reno Møller (DK) Honda NSX GT3   40
  3. Loris Spinelli (ITA)Mercedes AMG GT3

Christian Klien (AUT) McLaren 720S GT3

Patryk Krupinski (PL) McLarsen 720S GT3                                  29