Pressemelding: Rally-NM i Grimstad

Rallyfolket gjør seg nå klare for et nytt NM-løp i Grimstad 21. august.

– Vi er veldig glade og stolte av at vi nå kan komme i gang igjen med motorsport. Selv om det fortsatt er begrensninger med smittevern ser vi at et utendørsarrangement med et godt arrangørkorps, er overkommelig for alle. Vi vil selvsagt følge alle myndighetskrav og holde dialogen med kommuneoverlegen i Grimstad hele veien fremover, sier Kjetil Faye Lund fra arrangøren KNA i Grimstad.

Det var i 2019 at KNA Rally Grimstad ble det første rene asfaltløpet i Rally NM på ti år. Løpet ble en kjempesuksess med deltakerrekord og over 6000 tilskuere. I fjor ble løpet arrangert uten publikum, og under strenge smittevernregler. Smittetallene går ned og forhåpningene er gode snaut to måneder før løpet, med muligheter for en ny folkefest for publikum.

Ser lovende ut for årets NM-løp

Årets løp skal også ha start og mål i Grimstad-sentrum, og fartsetappene kjøres på utfordrende asfaltveier i området rundt byen. Det er nå lagt opp til 100 deltakende team, med fører, kartleser og mekanikere.

Påmelding for deltakere åpnes onsdag 30 juni. Fredag 20 august vil teknisk innsjekk foregå i garasjeanlegget til PS Anlegg fredag kveld og serviceplassen blir også etablert fredag i Grooseveien 36. Lørdag morgen kl 09.00 starter alle deltagere fra startportalen på torvet i Grimstad sentrum og siste bil forventes å passere over målportalen på torvet ca kl 17.30.

-Vi er veldig glade for den gode jobben arrangørene av Rally Grimstad har gjort for å forberede årets løp. Ved å ha søkelys på sikkerhetstiltak, så har de som arrangører planlagt godt. Det er viktig for norsk bilsport at vi kommer tilbake igjen etter korona-perioden, og nå viser gjengen i Grimstad stor dugnadsånd og innsatsvilje for rally-sporten, sier generalsekretær Hallgeir Raknerud i Norges Bilsportforbund.

De fleste av Norges fremste rallykjørere er sugne på enda et løp i Grimstad i august.

Mer info : https://www.rallygrimstad.no