Pressemelding: Reisebrev fra Saudi Arabia

Anette Fjeld forbereder seg til Rally Jameel, og har skrevet dette reisebrevet.

En spennende tur til Saudi-Arabia er over og jeg er hjemme i kalde Norge igjen. Jobben jeg gjorde under Rally Jameel i 2023 var de tydeligvis fornøyd med, siden sjefen sjøl ringte meg å spurte om jeg kunne komme tilbake. Ikke bare det, men om jeg ville være en del av Lexus Racing Team.

Jeg har derfor vært en kort tur i Saudi-Arabia for teambuilding med min fører som er ei jente fra Saudi, og teamets to andre biler. Første dagen var kun for oss i Lexus Racing Team, mens de to påfølgende dagene var åpent for alle som er påmeldt rallyet. Treningen gikk ut på det grunnleggende i navigeringen og kjøreteknisk.

Det var veldig hyggelig å møte mange av fjorårets jenter igjen, og ut ifra startlista kommer det mange nye i år. Det tyder på at det Rally Jameel gjør virker og står for mye rekruttering av kvinner til motorsporten. Kulturen der er veldig inkluderende å kvinnene er helt fantastiske. Det er også noen kjente navn på startlista, blant annet ExtremE førerne Catie Munnings og Dania Akeel.

Føreren min er Mashael Alhowaish, hun har kun kjørt bil lovlig siden 2018 og er ei lokal Saudi-Araber. Hun ønsker å lære så mye som mulig, og læringskurven hennes ble bratt når vi plutselig stod med en punktering ute i Sahara ørkenen. Hun har en stor drøm om å komme på pallen totalt, mens mitt fokus ligger ikke på resultater under dette løpet. Jeg skal lære bort så mye som mulig og forberede henne godt til videre utvikling.

Jeg reiser ned igjen 2 mars, men er ikke fremme før dagen etter. Den 4 er det full fart med teknisk kontroll, startseremoni og første briefing før vi starter på etappe 1 dagen etter. Så er det fire dager hvor vi skal til sammen kjøre 542km med etapper og 918km med transport. Det blir mange timer i bilen så jeg er glad vi har en god bil – Lexus RX Hybrid. Jeg er litt redd for at bilen blir for lav, men det blir veldig gøy å prøve noe helt nytt. En ting er sikkert, jeg skal gjøre alt i min makt for at vi kjører over finisher-podiumet 8 mars – kvinnedagen!

Dette er et rekrutterings rally, så det brukes standard biler. Aircondition blir veldig deilig for en overopphetet norsk kvinne, ellers har jeg skjønt hvorfor turister glaner så fælt på elgene i Norge når vi møter på Kameler. Jeg har hengt ut av bilen noen ganger under treningen for å ta noen bilder, mens Mashael har ledd og ristet på hodet.

Reisen min kan følges på min Instagram, jeg skal oppdatere den så godt jeg kan under løpet @anette.motorsport