Pressemelding: Rekordstort startfelt i Basic

Ingen bredde uten elite og ei eller elite uten bredde. Formula Basic kjenner godt på populariteten rundt formel 1 i Norge. Med Hauger og Stenshorne som herjer på baner rundt i verden og DTS på Netflix hjelper dette veldig på norsk racing.

Slik det ser ut nå vil Formula Basic stille med 17 biler til første NM runde og da må vi tilbake til klassens barndom på 2000-tallet for og finne samme antall på første NM runde.

Dan Rene` Larsen på RPC Motorsport forteller at de har flere debutanter i år og enda flere som sitter litt på gjerdet, men kan komme til i løpet av sesongen. Han forteller at vi ikke kan se bort fra over 20 biler til start i løpet av sesongen. Formula Basic er en fin innstegsklasse der man kan kjøre fort på bane med formel bil for en billig penge. Og starte i formelbil er helt riktig vei å gå da man lærer sporvalg, innstillinger og får en helt annen fartsfølelse. Det er dette som gjør klassen så populær sier Larsen.

Formula Basic har i snart 20 år skapt mange Norske racingførere både internasjonalt, men også på høyt nasjonalt nivå.

I fjor vant Mathias Teigen Norgescupen i klassen og har gått videre til GT 4 men vil gjøre noen innhopp og skal så klart kjøre NM finalen der målet er gull. Regjerende Norges mester Andreas Vaa jr skal kjøre Basic en del av sesongen, men vil også bli og se i GT+. Olav Vaa kommer også igjen etter et år i Formula Nordic og han skal kjøre Basic og evt noen GT+ løp.

Emilie Snoen har i år igjen bestemt seg for og ta Norgescupen som hun var nære på i fjor. Det kommer nytt tilskudd fra Nord med Fuglestad som kommer fra 2 hjul. Marcus Kaldahl Kirknes debutere i RPC sine farger. Han fylte 14 i mars og blir sammen med Halvor Vaa en av de yngre i klassen. Marcus har et helt klart mål og slå sin bonus storebror Birk.

Birk August Larsen fra RPC Motorsport skal ved siden av F4 Nordic også kjøre Formula Basic og gleder seg til fighter med Brødrene Vaa. Fra Vest kommer debutanten Lukas Nupen som sammen med Team Teigen har byd ny bil. Han har tidligere gjort det bra i gokart og vil bli og regne med. Cyrus Aannestad Gargari som satser stort i gokart internasjonalt skal også kjøre de NM runder som ikke kolliderer med andre løp.

Bredden er også stor i Basic med Martin Memo, Ronny Tøvik, Robin Gawne-Sheridan, Medalje vinnere fra i fjor Dag Wasmuth, Sigbjørn Mæhlum. Veteranen Johnny Bitustøyl og debutantene Bjørn Tore Mæhlum, Andre Strandane,  og Jon Renstrøm. Filip Gustafsson jobber for fult med bilen etter en stygg krasj i fjorårets finale men har som mål og stille i NM åpningen.

Formula Basic er Norges Bilsportforbund eneste formel klasse som kan kjøres fra det året man fyller 14 år. Basic klassen startet i 2006 av Bård Bergsjø og promoteres av RPC Motorsport. Bilen er en Van Deimen med 1600 kubikk Ford motor på 100hk med en toppfart på ca 190kmt. Runde tider ligger mellom GT3 og GT4 på Norske baner. Bilene koster mellom 50 -70000,-