Pressemelding: Rustad klar for Porsche Festivalen

Isabell Rustad (17 år) kjører i over 200 km/t på Rudskogen, og det før hun er gammel nok til å ha førerkort.

Isabell lever og ånder for motorsport og har vært aktiv motorsportsutøver i 8 år, innen gokart og baneracing og skal nå kjøre for første gang en «rendyrket» racerbil, en Porsche 718 Cayman GT4 ClubSport med 425 hestekrefter.

-Dette er en drøm som går i oppfyllelse og takket være Svein Tore Sæther fra Trondheim som har lånt meg bilen. I samarbeid med Porsche Norge og HTB Racing får jeg nå muligheten til å prøve meg under Porsche Festivalen på Rudskogen Motorsenter helgen 16-17 september i klassen Porsche Sprint Challenge Scandinavia sier Isabell.

Her skal hun måle krefter mot blant annet Aksel Lund Svindal og Ingemar Stenmark.

Isabell er datter til en av Norges mestvinnende racerfører Tommy Rustad, også tidligere deltaker av Mesternes Mester. Hun har dermed en god mentor som pappa, mekanikker og Coach.

-Nå blir veien videre fremover spennende, som 17 åring, jente og nå debuterer i en Porsche ser vi på alle alternativer for videre motorsportsatsning. Dette løpet er en mulighet for å se om Isabell er moden for å ta steget videre fra nasjonal racing sier pappa Tommy.

Isabell har kjørt i NM klassen GT5 i 2022. Dette er den største klassen i antall deltakere, hvor det i år har vært med hele 59 førere, det er den GT-klassen som kjøres med minst motor effekt i Norge med tanke på hestekrefter. GT5 er ment som en rekruteringsklasse. Racing i denne klassen er for alle, gutter og jenter kjører sammen og aldersspennet er fra 15-70 år. Der har hun gjort det godt i år og ente som Nr. 5 i årets mesterskap og beste jente. Hun har vunnet 2 enkelt løp og vært på topp 3 plasseringer i flere løp denne sesongen, som en av de yngste deltakerne.

Isabell driver også med troppsturn på nasjonalt nivå og har også der topp 10 plasseringer for Gran IL Turn tidligere i år. En fin 7 plass i Junior NM og en 6 plass i Senior NM. Turn er en fin kombinasjon sammen med motorsport, da fysisk trening og mental konkurransetrening er viktig for å lykkes.

Isabell går på Wang Toppidrett Romerike hvor de lærer det som skal til for å kunne lykkes. Hun er dedikert, målrettet og jobber systematisk, og bygger sten på sten for å bli best og nå lengst mulig.

Det er en unik mulighet for en 17 åring som ikke en gang har førerkort for bil på vei. Porsche er et bilmerke som satser på motorsport og er med på å utvikle motorsporten til fordel for både trafikk sikkerhet og miljø.