Pressemelding: Sammenlagtseier til Møller Bil Motorsport

Møller Bil Motorsport fightet om seieren i årets siste løp, og krysset til slutt mållinjen som nummer to i TCR-klassen. Dermed er fasiten tre andreplasser og to seire i årets sesong, og det holdt til sammenlagtseier i «Nimex Team Trophy» i TCR-klassen i årets langdistansemesterskap på Nürburgring.

Denne helgen har den åttende runden av det tyske langdistansemesterskapet Nurbürgring Langstrecken Serie (NLS) gått av stabelen. Møller Bil Motorsport kjører utvalgte runder i dette mesterskapet med sin Audi RS 3 LMS, og teamet var denne helgen på startstreken for årets siste løp.

Så langt i år har det norske racing-teamet levert svært gode resultater, og med seier i TCR-klassen denne løpshelgen som de to foregående, ville teamet tangere antall seire på én sesong satt i rekord-sesongen 2018. TCR-bilene kan delta i to klasser, TCR og SP3T, og mens det var tre ekvipasjer påmeldt i TCR-klassen, var det fire påmeldt i SP3T.

Jevn kvalifisering
Denne helgen var Alte Gulbrandsen tilbake bak spakene for årets andre løp, sammen med Kenneth Østvold og Håkon Schjærin. De løpene Gulbrandsen ikke har vært i fører-lineup-en er det Møller Bils egen Anders Lindstad som har kjørt bilen, og levert sterke prestasjoner.

Etter en fin gjennomkjøring på treningen fredag, hvor det var litt regn i lufta, var det klart for alvor lørdag morgen. Først var det kvalifisering, som ble utsatt grunnet tåke på banen, men etter hvert som denne lettet slapp bilene ut på «The Green Hell».

Kenneth Østvold kjørte inn til nest beste tid i TCR-klassen, kun slått av Scherer Sport-teamet som kjører den aller nyeste utgaven av Audi RS 3 LMS, som er generasjonen nyere enn den Møller Bil Motorsport konkurrerer med – og dermed en svært tøff konkurrent, og med mange ganger TCR-mester Luca Engstler som en av førerne.

Tøff kamp mot ny RS 3
Kvalifiseringen var dermed bare en forsmak på hva som ventet, for det skulle vise seg å bli et jevnt løp. Møller Bil Motorsport og Scherer Sport-teamet vekslet på ledelsen gjennom løpet.

Kenneth Østvold var første mann ut i det norske teamet, og han gikk rett i ledelsen og levert svært gode rundetider. Veteranen Håkon Schjærin overtok spakene og leverte jevne tider, før Atle Gulbrandsen også leverte jevne tider og fikk æren av å kjøre årets siste runder.

Da de fire timene løpet varer var unnagjort, kjørte Gulbrandsen i mål som nummer to i TCR-klassen.

– Vi er veldig fornøyde. Teamet har levert på et svært høyt nivå hele sesongen, og fightet veldig godt om seieren også denne løpshelgen, sier teamsjef Marius Misfjord.

Etter to seire og tre andreplasser i år gikk Møller Bil Motorsport helt til topps i «Nimex Team Trophy» i TCR-klassen, noe som også har resultert i oppmerksomhet fra Audi Sport som trakk det frem i sitt ukentlige nyhetsbrev.

Opplevelse for livet
Også i årets siste løp har Møller Bil Motorsport hatt med seg over 40 gjester som har bestått av tidligere lærlinger i Møller Bil, som i dag er fast ansatt i forhandlerkjeden, samt sponsorer og samarbeidspartnere.

– De har fått en opplevelse for livet fra verdens råeste racerbane og fått oppleve et svært spennende løp. Som alltid får vi mange entusiastiske tilbakemeldinger, smiler Misfjord.

Møller Bil Motorsport takker alle sponsorer, samarbeidspartnere og gjester for samarbeidet og følget gjennom 2022-sesongen.