Pressemelding: Sammenlagtvinner for fjerde gang

Roar Lindland tok sin fjerde sammenlagttittel i ProAm-kategorien i Porsche Supercup etter søndagens løp på Monza i Italia.

Det var en spent Roar Lindland som gikk inn i finalehelgen i årets Porsche Supercup i visshet om at han kunne vinne sin fjerde sammenlagttittel om han unngikk de store feilene.

-Jeg hadde jo gullet mer eller mindre i lomma, men man kan aldri slappe av i denne sporten. En førerfeil, eller mekanisk og alt håp om en tittel kan være ute, så jeg var både nervøs og skjerpet, forteller Roar Lindland.

På kvalifiseringen var det imidlertid lite som tydet på at 44-åringen fra Lyngdal kjørte på den sikre siden da han sikret pole position i ProAm-kategorien. I søndagens løp, derimot valgte Roar å starte fra pitlane noe som skulle vise seg å være ett godt valg da det ble en urolig affære med flere hendelser i startfeltet og safety car. Det var ett bevisst valg og sammen med teamet ønsket vi å minimere risikoen så mye som mulig, vi var kun avhengig av å gjennomføre aller rundene i løpet så vi valgte å se helt bort fra enkeltresultatet denne helgen, men kun gjøre det vi måtte for å sikre sammenlagt tittelen.

Porsche Mobil 1 Supercup, Monza 2022
#21 Roar Lindland (N, Pierre Martinet by Almeras)

-Å ta sin fjerde tittel i dette mesterskapet smakte utrolig godt, det er ett resultat vi er stolt av og det legges ned utrolig mye tid i dette, og jeg vil takke alle samarbeidspartnere, teamet og ikke minst familien for all støtte. Uten denne støtten er dette helt umulig, sier Lindland. Dette er den fjerde seieren jeg har i ProAM-klassen, men jeg klarte det ikke i fjor etter en utfordrende sesong på mange måter. Derfor var det utrolig godt å ta tittelen tilbake. Etter å ha vært borte fra Team Almeras i et år, så var det godt å komme tilbake og vise at vi kan slå tilbake. Av de fire mesterskapene jeg har vunnet, har tre av dem kommet mens jeg har kjørt for dette teamet, sier Lindland.

Roar Lindland har vunnet tre av årets åtte løp, da han gikk helt til topps på italienske Imola, i Monaco og på Paul Ricard i Frankrike. Hva som skjer neste sesong, er ikke klart for øyeblikket.

-Nå skal jeg først nyte denne sammenlagttittelen, og komme meg hjem til Norge. Så blir det å tenke grundig hva som blir veien videre før jeg tar en beslutning i vinter, avslutter Roar Lindland.