Pressemelding: Schjerpen dominerte på Monza

Etter to år uten en full sesong, var det endelig duket for premiere i det Italienske GT mesterskapet 2022. På startstreken var Elverumsingen Aleksander Schjerpen, som de siste årene har kjørt blant annet nettopp dette mesterskapet, og endte i 2019 på andre plass i total sammendraget.

Rekordmange biler stilte til start med hele 46 biler påmeldt. Fordelt på to klasser var det dermed duket for en skikkelig premiere i det prestisje tunge mesterskapet.

 

Schjerpen fikk telefon fra Mercedes Italia i påsken, og fikk ikke mange dager på å forberede avreise. Laget han kjører for er det samme han har kjørt for de siste årene, nemlig Nova Race, som er et satellitt team for Mercedes Italia, med støtte fra Mercedes AMG.

 

Det var imidlertid ingen ting som tydet på at Nordmannen hadde manglet tid til å bli kjent med bilen igjen etter en ekstra lang vintersesong. Han var nemlig raskest i sin klasse allerede på kvalifisering, og startet dermed i andre og første startspor fordelt på de to løpene som skulle kjøres.

 

Første løp ble kjørt lørdag, i sprutende regnvær. Schjerpen deler bil med Italienske Alessandro Marchetti, og han startet sirkuset. Etter en lengre periode på andre plass, tok Schjerpen over bilen halvveis inn i løpet, og kjørte seg opp til første plass etter to runder, deretter kontrollerte han løpet inn til målgang, og årets første 1.plass var et faktum.

 

Det andre løpet ble avholdt på søndag, og ble gjennomført i strålende solskinn. Schjerpen startet dette løpet, fra pole position, altså første startspor. Elverumsingen tok starten og klarte å rykke fra resten av feltet, før en rekke kollisjoner blant resten av deltakerne førte til flere episoder med sikkerhetsbil. Etter et strategisk spill fra Mercedes teamet, går Schjerpen inn for å bytte fører med én hel runde ledelse ned til andre plass i klassen. Marchetti kan dermed bare kontrollere sin del av løpet, og inn til den andre 1.plassen for sesongen.

 

En virkelig dominerende seiershelg for både team og førere.

 

Etter løpet hadde Schjerpen følgende å si til Italienske medier:

«Det har alt i alt vært en fantastisk helg for oss, Nova Race har gjort en kjempe jobb med bilen, og tilrettelagt slik at vi som førere kunne gi alt vi hadde for disse to første plassene. Stor takk til Alessandro (Marchetti) og så klart til mine samarbeidspartnere. Det er utrolig deilig å være i gang igjen etter en lang tid vekk fra racerbanen.»