Pressemelding: Schjerpen Italiensk GT 4 mester 2022

I helgen var det klart for sesongfinalen i det Italienske GT mesterskapet. Løpet ble kjørt på Mugello Circuit like utenfor Firenze, og alle var klare for å avslutte mesterskapet med brask og bram. Banen er 5,245 km lang og den har en rettstrekke på 1.141 km noe som gjør at bilen når sin toppfart. Det er plass til 50.000 tilskuere på anlegget.

Til start var også den Norske GT føreren Aleksander Schjerpen, som har imponert stort denne sesongen sammen med Nova Race Mercedes AMG teamet.

Schjerpen trengte to topp plasseringer denne helgen for å bli Italiensk mester, og helgen startet med stor dramatikk.

Først røk girkassen på bilen til Schjerpen, og teamet mistet derfor viktig banetid, for å justere inn bilen for helgen.

Etter girkassebytte, fant laget raskt rytmen igjen og var klare for kvalifiseringen.

I kvalifiseringen til Elverumsingen var det lite som skilte i toppen og Schjerpen kvalifiserte seg til en sterk 2.plass kun 0,3 sekunder bak førstemann.

Schjerpen deler bil med Italienske Alessandro Marchetti som var uheldig under sin kvalifisering. Han mistet kontroll på bilen og kjørte av på banens raskeste sving, og påførte bilen en del skader.

Etter en sterk laginnsats fikk de bilen klar til løp 1 og Schjerpen startet der han slapp i kvalifiseringen, og kjørte bilen opp til første plass før han overlot bilen til Marchetti for andre del. De krysset målstreken på 2.plass og mesterskapet skulle nå avgjøres i siste løp av årets 8 runder.

I løp 2 måtte de starte bakerst da Marchetti ikke fikk satt noen rundetid i kvalifiseringen. Løpet var preget av mye avkjøringer og sikkerhetsbil på banen, noe som resulterte i at Schjerpen og Mercedes laget måtte legge om strategien. Etter et utrolig stint fra Schjerpen ender de til slutt på 2.plass over målstreken, og det holdt akkurat til å kapre mesterskaps gullet.  I tillegg vant Nova Race også team mesterskapet.

Det var en fornøyd nordmann som møtte Italiensk presse etter løpet:

«Helgen startet ikke spesielt bra for oss, så dette resultatet fortjener virkelig teamet og mekanikerne våre! Det har vært en helg fylt av både opp og nedturer, men det holdt akkurat til mål. Alessandro (Marchetti) gjorde en god jobb i sine stint, og bilen var topp. Utrolig moro å kjøre på denne fantastiske banen med så mye tilskuere, og utrolig atmosfære. Stor takk til Nova Race, Mercedes AMG og alle som har støttet oss denne sesongen.»