Pressemelding: Schjerpen med ny seier

Det ble sekund strid helt til siste meter for Elverumsingen, når han tok hjem to nye seiere i det Italienske GT mesterskapet, som ble kjørt på legendariske Imola, Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari i helgen. 

 

Imola banen er kanskje mest kjent for den voldsomme ulykken som kostet Formel 1 legenden Ayrton Senna livet i 1994. Banen har arrangert noen av verdens mest kjente billøp opp igjennom tidene, og er blant de mest populære blant fans og racing team i Italia. 

 

I helgen var det duket for det Italienske GT mesterskapet, og på startstreken fant man Nordmannen Aleksander Schjerpen. Schjerpen har hatt en god sesong så langt, og lå på delt første plass i mesterskapet før løpene som skulle kjøres på Imola. 

 

Like før helgen ble det klart at føreren som Schjerpen normalt deler bil med, Alessandro Marchetti ikke kunne stille på grunn av sykdom. Det ble derfor satt inn en reservefører for helgen. Det var Italienske Diego Di Fabio. 

Formatet for løpene er delt inn i to kvalifiseringer som avgjør startspor for de to løpene som skulle kjøres. 

 

I kvalifiseringen skulle det tidlig vise seg å bli et sekund drama, der Schjerpen til slutt dro det lengste strået, med 0,01 sekund over andreplassen. Med minste mulige margin skulle Elverumsgutten derfor starte først i klassen for løpet. 

Di Fabio klarte like etter å kopiere Nordmannen, og sørger for at duoen fikk hver sin start fra beste startspor. 

 

I første løp var det lite drama, Schjerpen tok starten og kunne kontrollere løpet frem til førerbyttet. Di Fabio tok over bilen, og krysset til slutt målstreken med en margin på 0,4 sekunder til neste bil. 

 

Løp 2 skulle vise seg å by på mer drama, da det like etter starten var en voldsom kollisjon bak i feltet. En av Porsche bilene rullet rundt på taket i nærmere 270 km/t. Sikkerhetsbilen kom på banen, og Di Fabio fikk ikke mer enn et par runder i full hastighet, før førerbyttet. Schjerpen tok over bilen, og det ble en ny hard fight med bilene bak. De byttet på å lede løpet et par ganger, før Schjerpen til slutt kunne krysse mållinjen først. 

Det hele endte altså med dobbel seier for Nova Race Mercedes AMG teamet, og norske Aleksander Schjerpen. 

Dette betyr at de også drar ifra i mesterskapet, hvor Schjerpen nå leder sammenlagt. 

 

Schjerpen møtte Italiensk presse etter løpet og hadde følgende kommenterer: «Det har oppsummert vært en fantastisk helg for oss her på Imola. Nova Race har gitt oss en helt fantastisk bil, som har gjort nøyaktig det vi har villet hele helgen. Diego (Di Fabio) ble kastet inn i bilen på kort varsel, men vi samarbeidet veldig godt sammen fra første stund. Alt i alt, kunne vi ikke ha gjort det bedre i helgen. Nå ser vi frem mot Mugello.» 

 

Neste løp går på Mugello Circuit, den 21 til 23 oktober.