Pressemelding: Sebastien Loeb tilbake på Hell

Den verdenskjente franske føreren Sebastien Loeb vil konkurrere i VM-runden i rallycross på Hell i juni.

 

Mandag morgen kunngjorde Loebs promotør at franskmannen er tilbake i VM i rallycross. Han blir den ene halvparten av teamet Special ONE Racing. Den andre er franskmannen Guerlain Chicherit. Loeb stiller på heltid for det som nå blir et tobilsteam.

– En storsignering! At et av de virkelig store navnene er tilbake i VM, betyr mye for publikumsinteressen. Vi håper at mange kjenner sin besøkelsestid og kommer på Lånkebanen, sier daglig leder i arrangementsselskapet Hell RX, Tor Helge Forbord Slind.

 

Sébestien Loeb konkurrerte i VM i rallycross fra 2016 til 2018. Han er best kjent som den mestvinnende føreren i VM i rally, der han var verdensmester ni år på rad fra 2004 til 2012.

Forrige gang Loeb kjørte i VM i rallycross, var det for Peugeot. Denne gangen vil han kjøre Lancia. Den italienske fabrikanten har, i likhet med Loeb, et seierrikt navn i bilsporten.

 

Den nye Lancia Delta Evo-e RX bygger på det velkjente karosseriet fra 80- og 90-tallet.

– Jeg er av en generasjon som vokste opp og opplevde rallyseire med Lancia Delta, så jeg har en svakhet for denne bilen, men da Guerlain snakket med meg første gang om å gi seg i kast med en rallycrossesong med den, trodde jeg at han var gal. Så prøvde jeg bilen og ble umiddelbart overbevist om hvilke dynamiske kvaliteter den har. Jeg har stor tro på dette prosjektet og gleder meg til å konkurrere på baner rundt om i verden, sier Loeb i en pressemelding fra promotøren.

VM i rallycross ble helelektrisk fra og med 2022-sesongen.

– Jeg tror rallycross er den ideelle øvelsen for elektriske biler, fordi vi har mye kraft og korte løp. Disse bilene er spennende å kjøre, og VM i rallycross er den perfekte anledningen til å fremme utviklingen av dem, mener Loeb.