Pressemelding: Seier til Abrahamsen

Racing-sesongen 2023 startet for Niklas Eker Abrahamsen fra Nakkerud i Danmark denne helgen. Nærmere bestemt på Padborg Park, helt syd i Danmark og et steinkast unna grensen til Tyskland.

I sesongen 2023 skal Niklas delta i Citroen DS3 Racing Cup, en Nordisk serie som består av 12 løp,
fordelt i en lang sesong fra april til oktober med løp i Danmark, Norge og Sverige.

Niklas, som kjører for det danske teamet Insight Racing, gikk av sted og vant årets 2. løp med god
margin på 4,5 sekunder ned til 2. plass og 8 sekunder ned til 3.plassen.

Dette skjedde derimot ikke helt uten masse dramatikk tidligere på dagen, til tross for en strålende
kvalifisering til 2. startspor.

«Vi kjørte jo to løp denne søndagen på Padborg Park, men i det første løpet fikk jeg bare kjørt to
runder. I racing, med hard belastning på utstyret så kan tekniske problemer oppstå når du minst
venter det, så vi måtte bryte med problemer med giroverføringen. Bilen ville rett og slett ikke i
3.gir», sier en litt oppgitt Niklas når han ser tilbake på det.

«Heldigvis har jeg et team som er meget bra med svært dyktige mekanikere, så etter et par timer
med reparasjoner, hvor girkasse og halve fronten av motoren var ute av bilen, så ble jeg klar for det
2.løpet. Da jeg ikke fikk noen god plassering pga. disse problemene i første løpet, så måtte jeg starte
helt nede på 9.plass. Jeg visste at med kun 15 minutter lengde på løpet så måtte jeg ta store sjanser
på de første rundene for å kunne ha en mulighet», sier Niklas.

«Fra teamet fikk jeg beskjed om å gi alt, så jeg var litt spent, men jeg fikk en god start og avanserte
raskt oppover i feltet. Etter en og en halv runde hadde jeg tatt meg opp til 3. plass, men jeg så at jeg
hadde også mer tempo inne enn de to som lå foran meg. Etter fire runder hadde jeg tatt meg opp til
2. plass og startet jakten på lederen. På løpets sjette runde var jeg i rygg på lederen og vi hadde en
fin og tett kamp i over en halv runde, side om side, som endte med en litt vågal innbremsing mot en
hårnål fra min side. Det gikk etter planen og fra sjette runde og frem til målflagget på runde fjorten
så kunne jeg kontrollere inn til seier», sier en svært godt fornøyd Niklas.

«Dette var ikke bare en seier, men også min første seier i Citroen DS3 Cup, siden vi for fullt satset i
denne serien med et proft team fra sesongen 2022. Litt artig er det også at denne seieren kommer
nøyaktig 10 år etter at jeg kjørte mine første meter med en gokart på Eggemoen og fikk tatt min
første førerlisens», sier en oppglødd og glad Niklas.
Nå er det Norge som står for tur i Citroen DS3 Racing Cup, med to løp på Rudskogen 9. og 10. juni.

«Det er klart vi gleder oss til å kjøre hjemme! Det gjør det lettere for både sponsorer, familie og
venner å komme å se på. I tillegg er jo Rudskogen en heftig bane, hvor topphastigheten fra Padborg
Park denne helgen på tangeres, så klart jeg gleder meg», sier Niklas som nå vender