Pressemelding: Seier til Linn Fløysvik

Linn Fløysvik og teamet Karlsen Motorsport vant den første EM-runden i dragracing som ble arrangert på Santa Pod i England den 05-08-2023.

Karlsen Motorsport, et norsk dragracing-team i klassen Top Metanol, gleder seg over sin nylige seier i det første løpet i FIA European Drag Racing Championship som gikk av stabelen i pinsehelgen på Santa Pod Raceway i England.

Etter et fjorår fylt med problemer og mange småfeil, slo teamet virkelig tilbake og viste at de har lært av det trøblete fjoråret. Vinteren har blant annet blitt brukt til å gjøre forbedringer på racerbilen og bygge opp en reservemotor. Løpet gikk over tre dager, med kvalifisering de to første dagene og eliminering (vinn eller forsvinn) den siste dagen.

Under kvalifiseringen møtte teamet på en del utfordringer og måtte bytte motor allerede etter den første dagen. Til tross for dette holdt de humøret oppe og fikk bilen klar til eliminering. I første runde av elimineringen satte de ny personlig bestetid på 5.54 sekunder og 422 km/h etter 402 meter (1/4 mile).

I finalen mot tyske Silvio Strauch og foran fulle tribuner, satte de enda en ny personlig rekord med tiden 5.51 sekunder.

«Det er akkurat slik vi ønsker å vinne! Det var en veldig spennende finale der begge finalistene satte ny personlig bestetid, og vi trakk det lengste strået til slutt. Helt fantastisk, teamet vårt har jobbet utrolig hardt for dette, så dette er virkelig en lagseier!», sier sjåfør Linn Fløysvik.

Denne tiden som hun oppnådde i Finalen er ikke langt unna Europa-rekorden som er på 5,426 sec som ble satt av Jonnie Lindberg fra Sverige i 2013. Teamet jobber hardt for å prøve å slå denne rekorden og kanskje vi i løpet av sesongen kan få denne rekorden til Norge.

Med denne seieren leder Linn Fløysvik 31 år bosatt på Ålgård i Rogaland , nå Europamesterskapet som består av totalt 5 løp. Karlsen Motorsport ser nå frem til neste løp i European Dragracing Championship som er på Tierp Arena i Sverige 15. – 18. juni.