Pressemelding: Seier til Østberg og Eriksen

Mads Østberg og co-driver Torstein Eriksen i Citroen C3 R5 vant VM rallyet Rally Croatia i WRC2 kategorien denne helgen.

Rally Croatia besto av 18 spesialetapper på til sammen 300 km. Rally Croatia var med i VM for første gang og organisasjonen besto debuten med glans. Veldig varierende og utfordrende asfalt landeveier i flotte omgivelser. Rally Croatia har forhåpentligvis kommet for å bli.

Dette var det første løpet i Mads og Torsteins VM sesong 2021, og det første WRC løpet etter at de vant Rally Monza og VM tittelen for 2020.

«Jeg har gjort noen tester og kjørt to nasjonale mesterskapsløp, ett i Romania og ett i Ungarn, begge med god kvalitet. Men WRC er et nivå opp, og jeg følte meg litt rusten før start,» sier Mads.

Konkurransen i WRC2 har aldri vært større. 3 WRC førere med seier og utallige pallplasser i WRC kjørte WRC 2 denne helgen, foruten Mads, Teemu Suninen og Andreas Mikkelsen. I tillegg til dem mange veldig talentfulle førere.

“Vi hadde ikke en optimal start, med noen tekniske problemer på SS1, men klarte å sette nest beste tid. Det samme gjorde vi på SS2 og fikk en bra seier på SS3. Med unntak av etter SS11 ledet vi løpet derfra og inn. På papiret hadde vi en komfortabel ledelse før siste dag, 4 etapper til sammen 79 km spesial etapper. Men vi hadde noen tekniske problemer allerede fra den første etappen, som vi ikke kunne rette uten å ha service, og det var ikke service lagt inn på søndag.  Vi følte presset, og måtte tilpasse oss for å få bilen til mål. Vi kontrollerte ledelsen bra, og klokket inn på siste etappe 23 sekunder før Teemu Suninen, som ble nummer 2. En veldig bra følelse å vinne det første løpet i årets VM sesong for vår del. Jeg må nevne at vi hadde en tett fight med russiske Nikolay Gryazin. Han ledet etter de to første prøvene og fulgte oss som en skygge inntil han fikk et teknisk problem på SS13, og falt ned på 3. plass. Dessverre krasjet han på den nest siste etappen, da han var i en fight med Teemu om 2. plassen.»

Mads avslutter med å påpeke den fantastiske jobben kartleseren gjør, takker Citroen for en fantastisk bil og teamet for den gode jobben som gjøres. Hele pakken er nødvendig for å vinne.  Neste løp for Mads og Torstein er Rally Portugal midt i mai.