Pressemelding: Seier til Solberg

Rallyfører Oliver Solberg vant søndag det italienske løpet Rally di Alba, 19-åringens første løp på asfalt i en WRC-bil noensinne.

Teamkamerat i Hyundai, tidligere verdensmester Ott Tänak, var raskest gjennom hele løpet, men pådro seg en tidsstraff på to og et halvt minutt etter å ha kommet for sent til start på den sjuende fartsprøven. Tänak serverte på den måten seieren til sin unge stallmakker.

– At jeg står igjen som vinner av løpet, tar jeg ikke så seriøst. Fortsatt er det et stykke opp til Ott Tänak. Han viste imponerende kjøring på fartsprøvene, og jeg fikk klare indikasjoner på at jeg har mye jobb å gjøre før jeg er på det nivået, sa Oliver Solberg.

– Jeg hadde kun kjørt WRC-bilen på snø i VM-runden i Finland (7.-plass) tidligere, så det var litt av en opplevelse å komme hit og kjøre den på asfalt for første gang. Det viktigste for meg er å lære bilen å kjenne og få erfaring på asfalt. Jeg skulle gjerne ha vunnet en fartsprøve, men det lot seg ikke gjøre i kamp mot en verdensmester, mente Solberg junior.

Om halvannen uke skal den norsksvenske 19-åringen kjøre VM-løpet Safari Rally i Kenya i den største klassen og med en Hyundai i20 Coupe WRC-bil. Det blir Oliver Solbergs første løp på grus i WRC-bil.