Pressemelding: Seier til Steinbråten

I helgen har et av årets store esportløp blitt avholdt. Les mer i denne pressemeldingen fra Esportlandslaget ved Daniel Størkersen:

Dette er Sebring 12 Hours race på Iracing. Det var over 15,000 sjåfører som var påmeldt. Disse var delt opp i forskjellige splitter i henhold til deres «irating».

I dette løpet er alltid de største profesjonelle lagene med, og de fleste lagene i topp splitten er bygd opp at elite sjåfører som lever av å drive med simracing.

Norge hadde flere sjåfører i toppen. Ole Steinbråten kjørte for Team Redline i GT3 klassen. Dette teamet er sponset av Max Verstappen og er det teamet som har vunnet mest innenfor Esport. I Ole sin søsterbil var det prominente sjåfører Max Verstappen og Alex Palou.

Max var uheldig i den første timen, og måtte trekke seg. Dermed gikk Ole og kollegaen i tet. Og denne ledelsen holdt de gjennom hele løpet. Dette er en stor og prestisjefull seier som setter spor i norsk motorsport.

Det var også en annen stor bragd i samme topp splitten. Det hel norske teamet «RacingLab Esport» med sjåførene Anders Myhre og Glenn Key kjørte inn til 8 plass i LMP2 klassen. Et av de beste resultatene noen gang for et helnorsk lag.

Lanslagssjåfør på Esportlandslaget Jarl Teien kjørte for BS Competition i GTP klassen. De kjørte inn til en sterk 6 plass.

I den nest høyeste splitten var det også flere Norske lag og Norsk sjåfører som hadde gode resultater

Det har også blitt kjørt kvart finaler i ESL (Rennsport), hvor Tommy Østgaard har gått videre til semi finalene. Oskar Biksrud kom dessverre ikke videre til semi finalene.