Pressemelding: Servoproblemer stoppet Håkon

Håkon Sveen Frøslid og kartleser Jørn Listerud i Ford Fiesta R5 måtte bryte med tekniske problemer før den siste av de seks fartsetappene i Rally Hadeland lørdag. Det var servoproblemer som gjorde at de ikke klarte å fullføre den andre av årets sju NM-runder i rally.

-Rally en materialsport og av og til svikter utstyret teknisk. Det startet med at vi fikk problemer med styringen på den tredje fartsetappen. Servoen sviktet etter fem kilometer og jeg måtte kjøre nesten to mil uten servostyring. Uten servo blir bilen utrolig tungstyrt, og det ble et slit for å fullføre etappen. Vi tapte i overkant av ett minutt på dette, og jeg var fullstendig utkjørt da vi kom i mål, sier Håkon Sveen Frøslid.

Mekanikerne til «Team Norsk Gran» klarte å skifte hele tannstangstyringen og servo på servicen midtveis, men teamet pådro seg tidstraff da de brukte mer enn tredve minutter på servicen.

-Jeg må si at jeg er veldig imponert over gutta som klarte å reparere bilen slik at vi kunne kjøre videre. Selv om vi hadde tapt mye tid var det et poeng at vi skulle forsøke å fullføre løpet. Men da vi skulle kjøre den siste fartsetappen på 23 kilometer sviktet servoen igjen, og vi valgte å bryte, sier Håkon.

Etter to NM-runder står Håkon Sveen Frøslid bokført med en 8.plass fra Sigdalsrally og fire NM-poeng. En ganske stor kontrast til fjorårssesongen der han dominerte sin klasse fullstendig gjennom hele sesongen.

-Jeg sammenligner ikke denne sesongen med de foregående sesongene. Jeg har hele tiden sagt at dette er et læreår for oss med R5-bilen. Vi var godt fornøyd med tempoet i Rally Hadeland også, der vi blandet oss inn på den bedre halvdelen av lista i klassen på flere av etappene. Tempomessig ligger vi nå inne blant de 5-6 raskeste, og det er helt etter planen med tanke på at dette er den første sesongen i toppklassen. Jeg er innstilt på å jobbe videre med dette som et godt utgangspunkt, sier Håkon.

Opprinnelig hadde ikke Håkon og Jørn planlagt å kjøre Rally Finnskog, som i år ikke er med i NM, men nå forsøker de å få bilen klar til løpet som kjøres førstkommende lørdag.

-Rally Finnskog har fantastiske fartsetapper og gir mulighet til verdifull kjøretrening. Skal vi bli bedre, så må vi også kjøre mest mulig. Derfor forsøker vi å komme til start på Finnskogen og få dette løpet som en skikkelig konkurransetest før neste NM-runde i Numedal, sier Håkon Sveen Frøslid.