Pressemelding: Sesongåpning vel gjennomført

Årets første løp for Theo Steindal gikk av stabelen i Jesolo – Italia, ca en halvtime fra historiske Venezia.

Denne helgen deltok vi i Bonus-Cupen i Rotax CEE mesterskapet som er en serie som tar plass i Sentral-Europa. Theo kjører for det latviske teamet RM-Latvia.

Teamet besto denne helgen av 7 sjåfører, flere coacher og mekanikere. Denne helgen hadde vi også besøk av  team-kompis Tomass Stolcermanis, som har flyttet hit til Italia hvor han i de siste sesongene har kjørt gokart for fabrikksteamet Energy Corse, og nå nylig har signert for Prema team i Formel 4.  Det er ekstra gøy for Theo å ha et av sine forbilder her på banen og som hjelper og motiverer Theo til å prestere hele helgen.

Totalt er det 6 serierunder, der sammenlagt- vinneren i hver klasse får en billett til den prestisjefylte Rotax Grand Finals, også kjent som Verdensfinalen. I verdensfinalen får kun de beste kvalifiserte førerne fra hver nasjon delta. Bonus-cupen er et løp utenom serien, og selv om det ikke gir poeng i mesterskapet kan man vinne pengepremier som kan brukes i de resterende rundene.

Helgen startet med en treningsdag på torsdagen med variert vær og mye kjøring både på vått og tørt. Allerede tidlig viste Theo at han hadde tempo til å kjempe om en topp plassering. Fredagen fulgte med trening, utlevering av dekk og teknisk kontroll av kjøreutstyr og kart, slik at alt er klart til helgens løp.

Lørdag morgen startet med to fri-treninger der første ble kjørt på vått og andre pass skulle kjøres på tørt. Nytt av året var at på fri-treningen må man kjøre med de innsjekkede dekkene fra arrangøren.. Dette var dessverre noe mekanikeren til Theo ikke hadde fått med seg, og Theo måtte dessverre stå over andre fri-treningen.

Kvalifiseringen skulle kjøres på tørr bane, og ettersom vi måtte stå over det forrige passet på tørt var det litt ekstra nerver før dette passet da resultatet i kvalifiseringen angir startposisjon til Pre-finalen..

Kvalifiseringen gikk over 5 minutter, og etter 6 kjørte runder hadde Theo klart å kvalifisere seg til femteplass av 21 deltagere.

Middels fornøyd begynte man å nullstille seg og legge strategi for neste pass som var Pre-finalen.

Etter en kjempestart var Theo nr 3 etter bare et par svinger. Og på runde 2 var Theo oppe på en andreplass, som han nesten klarte å holde helt til mål. Men endte til slutt på en fjerdeplass etter å ha kjempet helt til mållinjen.

Søndagen var vi klar for finaler. Etter resultatet i Pre-finalen startet Theo som nr 4, noe som gjør at han må starte på ytteren. På denne banen er første sving veldig krapp, og man er er helt avhengig av en god start og komme seg inn på innsiden. Theo var skjerpet og klarte å komme seg ut av starten som nr 3. allerede etter et par svinger var han igjen oppe på andreplass. Med bra tempo utfordret Theo førsteplassen og tok over ledelsen. Men ledelsen varte bare i 3 runder før han måtte gi den fra seg. Theo fullførte pre-finalen på en andreplass bare 0.017 sekunder bak vinneren.

Etter finalen ble Theo sammen med anmelder innkalt til dommertårnet, hvor han dessverre ble pålagt en 3 sekunders straff for å legge seg inn for tidlig i starten, og det endelige resultatet i finalen ble en 8.plass..

Etter 2 kjørte finaler var det klart for helgens siste finale – Superfinale, som er den finalen i løpet som potensielt gir mest poeng. Sammenlagt før superfinalen lå Theo på en 6. plass, noe som også ga startspor 6. Igjen på ytteren… Men Theo viste gode takter i starten og kom ut som nr 3. her ble han liggende og vekslet mellom 3-6 plass flere ganger før han klarte å rive seg løs fra to mostanderne, og tok opp kampen om teten. Etter jevn og fin racing ble Theo kåret som vinner av Rotax Max CEE i bonus cup i klassen Rotax Micro Max.