Pressemelding: Sesongstart for Ayla på Viaplay

 
Denne helgen går startskuddet for årets sesong i W Series, verdens første racingserie for kvinner. Norske Ayla Ågren stiller til start, og løpet vises på Viaplay og V sport.

Gjennom åtte løp skal flere av verdens beste kvinnelige motorsportsutøvere kjempe mot hverandre i W Series. Det gleder norske Ayla Ågren seg til, etter en avlyst 2020-sesong. Løpene vil gå parallelt med Formel 1, ofte samme sted, og vil øke oppmerksomheten rundt racingserien.

– Det blir utrolig spennende å endelig få komme i gang. Det har vært en lang stund å vente siden høsten 2019. Jeg synes det er utrolig imponerende av en serie som satt sesongen 2020 på sidelinjen for så å komme tilbake enda «større og sterkere» med løpshelgene sammen med Formel 1. Men mest av alt så gleder meg veldig nå til å få komme tilbake bak rattet, og endelig få konkurrere igjen, sier Ågren.

Først ut er det løpet på Red Bull Ring i Østerrike som står for tur. Sendingen starter lørdag klokken 16.20 på Viaplay og V sport +. Ågren håper god kjøring kan gi henne en plassering helt i toppen.

– Målsettingen denne sesongen er helt klart å være med å kjempe om pallplasser og i slutten om mesterskapet. Målet mitt har så lenge kan huske vært å kjøre INDYCAR, og det vil det nok alltid være, men om det er noen mulighet for å kunne kjøre og leve av det 100 prosent så er det et stort skritt i den riktig retning for min del.

Ågren er fornøyd med at W Series får økt oppmerksomhet, og bidrar til at kvinnelige motorsportsutøvere blir tatt mer seriøst, men synes både kvinner og menn burde kunne konkurrere mot hverandre.

– Jeg tror W Series allerede har hatt stor innflytelse på å løfte mulighetene for kvinner i motorsport. Jeg er fortsatt av den oppfatning at menn og kvinner kan konkurrere mot hverandre i bilsport, men W Series gir nå kvinner mer retning og mulighet til å få den erfaringen som trengs til å hevde seg i toppen av internasjonal bilsport, sier hun.

Også kvalifiseringen sendes på Viaplay. Den går av stabelen fredag klokken 16.25, og vises også lineært på V sport 1.