Pressemelding: Sikter mot pallen

Høstens første løp står for døren for Møller Bil Motorsport kommende helg. Møller Bil-sjef Sverre Helno var med som gjest til sist løp, og hans tilbakemelding til de over 40 gjestene som skal være med denne gangen er soleklar: – Det er bare å glede seg.

Møller Bils eget motorsport-team, Møller Bil Motorsport, deltar i TCR-klassen i Nürburgring Langstrecken Serie (NLS) med sin Audi RS 3 LMS. Samtlige løp i serien går på banen som er kjent som «The Green Hell», og Møller Bil Motorsport deltar i seks av løpene.

Dermed er ikke teamet med i kampen om de gjeveste plasseringene sammenlagt, men kjører for best mulig resultat i hvert av de enkelte løpene.

– Skal prege løpet
Denne løpshelgen er det Håkon Schjærin, Kenneth Østvold og Anders Lindstad som sitter bak rattet i Audien.

– Vi har gjennom de to første løpene i år fått ristet litt rattrust av sjåførene og luket bort småproblemer fra bilen, etter to år med stillstand grunnet korona-pandemien. Til tross for at vi har hatt noen utfordringer underveis i de to første løpene, har vi likevel kjørt inn til to andreplasser i vår klasse, sier teamsjef Marius Misfjord.

I sommer har bilen fått litt pleie, og skal nå være helt friskmeldt før høstens tre planlagte løp.

– Det hadde vært veldig gøy å ta ytterligere et steg opp på pallen denne gangen, men vi vet at konkurransen er knallhard. Ambisjonen er som alltid at vi skal være med å prege løpet, og så får vi summere opp etter at målflagget vaier lørdag ettermiddag, smiler teamsjefen.

– Imponerende
Som alltid når Møller Bil Motorsport skal delta på løp, er det mange gjester som er med til den legendariske racerbanen. Denne gang er det over 40 gjester som skal få oppleve racing på nært hold, og blant disse er lærlinger som har gått Møller Bil Skolen og fått fast jobb i Møller Bil, sponsorer og samarbeidspartnere. Noen av gjestene får også skru på bilen, siden det alltid er fire gjestemekanikere med på løpene.

Møller Bil Motorsport har et nært forhold til Møller Bil Skolen, og instruktører fra skolen er med som guider for gjestene under løpshelgene.

Til løpet i juni var Sverre Helno, administrerende direktør i Møller Bil, med som gjest, og han legger ikke skjul på at de over 40 gjestene som skal være med denne gang har noe å se frem til:

– Det er utrolig fascinerende å se fokuset teamet har på alle de små detaljene, og det er imponerende å se alt arbeidet som ligger bak de gode resultatene. Jeg storkoste meg, og for de som skal være med denne gangen er det bare å glede seg, sier Helno.

Det kjøres trening fredag 7. oktober, mens kvalifisering og løpet går av stabelen lørdag 8. oktober.

Foto: Pål Henning Berg