Pressemelding: Skoda satser på Oliver

Oliver Solberg har inngått en attraktiv fabrikkontrakt med Skoda foran kommende rallysesong.

 

Rallyfører Oliver Solberg har skrevet kontrakt med Skoda Motorsport og har dermed mål om å kjempe om VM-tittelen i WRC2 kommende sesong.

Dermed fortsetter 22-åringen karrieren i en Skoda Fabia RS Rally2-bil I WRC2-klassen. I 2023-sesongen kjørte han 11 WRC2-løp, vant tre av dem (Sverige, Finland og Chile) og var raskest på til sammen 82 fartsprøver.

Solberg kjørte også i 2020 for Skodas fabrikkteam i rally.

– Jeg er fornøyd med å samarbeide med Skoda igjen. Planen er å delta i et test- og utviklingsprogram med teamet. Det vil gi mer tid i bilen også utenfor konkurranser, som igjen vil bidra positivt i løpsforberedelsene, sier Oliver Solberg.

– Jeg har veldig tro på denne satsningen, og målet er å kjempe om VM-tittelen.
Etter det vi erfarer vil satsingen skje i Skodas egen regi, og altså ikke gjennom for eksempel Toksport som har vært en samarabeidspartner de siste årene.

Oliver Solberg fortsetter også samarbeidet med den britiske kartleseren Elliott Edmondson. Duoen har jobbet sammen siden november 2021.

Skoda har vunnet de siste tre VM-titlene i klassen; to med regjerende mester Andreas Mikkelsen (2021 og 2023) og en gang med finnen Emil Lindholm (2022).

Solberg endte på 6.-plass i WRC2 sist sesong.