Pressemelding: Solberg punkterte fra seier

Det var mange punkteringer under helgens Safari Rally. Heller ikke Oliver Solberg slapp unna, og han punkterte seg rett og slett fra seier i WRC2-klassen, men med andreplass økte han VM-ledelsen.

To punkteringer skilte Oliver Solberg fra seier i helgens Safari Rally Kenya. Den svensknorske rallyføreren økte ledelsen i rally-VM sammenlagt.

Mesterskapsleder Solberg var godt fornøyd med Safari-prestasjonen selv om det ikke ble seier.

Punktering på tredje (1.51,5 minutt bak) og fjerde fartsprøve (1.46,8) ødela for seier. Til slutt hadde britiske Gus Greensmith, med svenske Jonas Andersson som kartleser, en margin på 1 minutt og 23,1 sekunder til Oliver. Stallkameraten i Skoda vant VM-runden i nest største klasse (WRC2).

Oliver Solberg og kartleser Elliott Edmondson var raskest eller nest raskest på hver etappe der de ikke fikk punktering. Av 17 problemfrie etapper, vant duoen 11. Det var kun Greensmith og Solberg som vant etapper i WRC2-klassen.

– Jeg må være fornøyd med dette resultatet, men selvsagt er jeg litt skuffet også. Jeg kom hit for å vinne, men samtidig er det godt å øke ledelsen i mesterskapet, sa Oliver Solberg.

22-åringen vant forrige VM-runde på hjemmebane i Sverige.

– Seierssjansen gikk tapt den første dagen. Selv om to punkteringer på to etapper er ren utur, visste vi at Safari Rally byr på overraskelser og spenning. Det er en del av dette løpet, sa han.

Solbergs neste WRC2-start er ikke helt fastsatt. Det eneste som er klart er at 22-åringen ikke starter neste runde av mesterskapet i Kroatia.

– Vi må være strategiske om programmet. Jeg ønsker virkelig å vinne tittelen denne sesongen. Alt er rettet mot det målet. Sånn sett er annenplass i Kenya en suksess, sa Oliver Solberg.

 

Safari Rally Kenya, 27-31 Mars 2024, Resultat WRC2
1 Gus Greensmith/Jonas Andersson (GBR/SWE), Škoda Fabia RS Rally2, 3:54:09.4 hours
2 Oliver Solberg/Elliott Edmondson (SWE/GBR), Škoda Fabia RS Rally2, +1:23.1 minutes
3 Kajetan Kajetanowicz/Maciej Szczepaniak (POL/POL), Škoda Fabia RS Rally2, +8:29.0 minutes
4 Nicolas Ciamin/Yannick Roche (FRA/FRA), Hyundai i20N Rally2, +13:39.9 minutes
5 Charles Munster/Loïc Dumont (LUX/BEL), Hyundai i20N Rally2, +27:39.6 minutes
6 Daniel Chwist/Kamil Heller (POL/POL), Škoda Fabia RS Rally2, +32:01.6 minutes

Poengstilling WRC2
1.Oliver Solberg 43
2.Yohan Rossel, 25
3.Gus Greensmith 25
4.Nicolas Ciamin 24
5.Sami Pajari 18