Pressemelding: Sommerløp på Vendkvern Motorbane

NMK Hamar – Vendkvern Motorbane arrangerer årets tradisjonsrike to-dagersløp 24.-25. juni. Løpet er andre runde i Ifor Williams cupen, hvor klassene bilcross junior, dame og senior deltar i cupen.

I cupen leder Tobias Spangen fra NMK Hamar, foran William Lilleåsen KNA Solør Motorsport i klassen junior. I damer, er det Juni Mostue, NMK Hamar, som har flest poeng, deretter Isabell Bye
også fra NMK Hamar. Kristian Eilertsen, NMK Elverum, leder seniorklassen foran Kristian Lien fra NMK Hamar.

Øvrig informasjon om cupene, med blant annet komplett poengstilling etter første runde finner du her.
I tillegg til dette vil det konkurreres i klassene, bilcross veteran, Junior trening, Crosskart mini, Crosskart 85 ccm og Crosskart 125ccm.

Pr. 20.06.2023 har hele 144 utøvere meldt seg på. (deltakerliste)
Har du lyst til å komme å være på publikum i St.hans helga, så kan vi love mye bra bilkjøring, at kioskene er velfylte, og en speaker som tar dere igjennom hele arrangementet. Vi håper på bra vær
og mange nye gode motorsportminner fra en av Norges mest publikumsvennlige bilcrossbaner.

Lørdag starter vi kl. 0900 og søndag går første start kl. 0930.

Inngang koster 150 kroner per dag eller 250 for begge dagene. Barn under 15 år går gratis.

Vi henviser til publikumsparkering hos vår nabo Optimera Byggsystemer.
Velkommen så mye til en fartsfylt helg hos oss i NMK Hamar.

Øvrig informasjon fås via leder
Guro Haug Buvik.
Epost: leder@nmkhamar.no
Telefon: 950 17 616

Foto: Bilcross.no / NMK Hamar

Om NMK Hamar – Vendkvern Motorbane
NMK Hamar er en regional klubb med medlemmer primært fra kommunene Stange, Hamar, Løten og
Ringsaker. Klubbens aktiviteter er bilsport, med arrangementer i Bilcross, Crosskart, Rallycross og Rally. NMK Hamar har sitt eget motorsportsanlegg, Vendkvern Motorbane, som ligger på grensen mellom Hamar og Ringsaker kommuner.
Klubben har ca. 250 medlemmer fra 6 – 70 år, hvor 20% av medlemmene er under 19 år.
NMK Hamar har ingen ansatte, men baserer all aktivitet på medlemmenes dugnadsinnsats. Det legges ned 7-8.000 dugnadstimer i året i utvikling, vedlikehold og arrangementer.
Vi mener klubbens arbeid er et generelt og indirekte arbeid for økt trafikksikkerhet og fokus blant unge som eldre i innlandsregionen. Tilbudet klubben tilbyr er også et tilskudd til annen tradisjonell idrett som ball og lagidrett, hvor vi bidrar til å aktivisere gammel som ung.
Vendkvern Motorbane, som har en sentral beliggenhet og regnes som et regionanlegg for kommunene Stange, Hamar, Løten og Ringsaker.
Med basis i utstrakt dugnadsarbeid, har klubben opparbeidet seg en motorarena, med tidsriktige fasiliteter, som klubbhus, speaker-/dommertårn, tre kiosker, to sanitæranlegg og et av landets beste publikumsarealer.
Banen regnes som teknisk utfordrende og er på totalt ca. 750 meter, hvorav 60% er grus, 40% asfalt og asfalt på startplate. Klubben er tilknyttet Norges Bilsportforbund som utøver kontroll og lisensierer anlegget.
Vi avholder åpen trening hver uke gjennom hele sesongen og arrangerer 5 – 6 offisielle løp i året, hvorav 1-2 løp har NM-status